REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prancūzai, kurių metinės pajamos viršija 1 mln. eurų, mokės daugiau mokesčių nei kukliau uždirbantys piliečiai, ketvirtadienį parnešė šalies biudžeto ministrė Valeri Pekres (Valeri Pekres).

REKLAMA
REKLAMA

Mokesčio turtuoliams didinimas numatytas Prancūzijos biudžeto deficito mažinimo plane, kuris bus paskelbtas rugpjūčio 24 dieną. Manoma, kad šalies vyriausybė atsisakys mokestinių lengvatų, užuot mažinusi išlaidas, kad sutaupytų 5-10 mlrd. eurų.

REKLAMA

„Didžiausius mokesčius mokės turtingiausi gyventojai“, - sakė V. Perkes per interviu radijui VFM.

Pasak V. Pekres, kol kas neaišku, ar mokestis bus imamas tiesiogiai iš fizinių asmenų, ar iš kompanijų, mokančių atlyginimą.

Iš pradžių Prancūzija, kuri tikisi sumažinti biudžeto deficitą nuo šiems metams prognozuojamų 5,7 proc. iki 4,6 proc. 2012 metais, planavo gauti apie 3 mlrd. eurų mokesčių didinimo sąskaita.

Tačiau silpni antrojo ketvirčio augimo rezultatai šiais metais ir reitingų agentūros „Standard & Poor's“ (S&P) sprendimas sumažinti JAV skolinimosi reitingą priminė Paryžiui apie būtinybę veikti kiek įmanoma greičiau, norint išsaugoti savo aukščiausiąjį skolinimosi reitingą.

Reitingų agentūros „Moody's“ ir S&P patvirtino Prancūzijos AAA reitingą su stabilia perspektyva ir išsakė įsitikinimą, kad Prancūzijos vyriausybė pajėgs sukontroliuoti savo finansus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų