REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pietų Korėja susitarė dėl ilgalaikio suskystintų gamtinių dujų (SGD) tiekimo su naftos ir dujų milžinėmis „Royal Dutch/Shell“ ir „Total“. Sutartys, kurios turėtų būti oficialiai pasirašytos kitą mėnesį, vertinamos 90 trln. vonų (84 mlrd. JAV dolerių).

REKLAMA
REKLAMA

Pagal sutarties sąlygas, Pietų Korėjos valstybinė korporacija „Korea Gas Corp.“ (KOGAS) kasmet importuos 5,64 mln. tonų SGD per laikotarpį nuo 2013 iki 2035 metų. Be to, KOGAS įsigis 10 proc. Australijos projekto „Shell Prelude“ dalį, papildomai investavusi į jį 1,5 mlrd. dolerių. Tai skelbiama šalies Ekonomikos ministerijos pranešime.

REKLAMA

Stambiausios Azijos ekonomikos konkuruoja dėl SGD tiekimo iš Australijos, siekdamos patenkinti augančius valstybės elektros energijos poreikius. Pietų Korėja yra antra pagal dydį SGD importuotoja po Japonijos. Būtinybė sudaryti naujas sutartis dėl SGD tiekimo iškilo todėl, kad 2013-2015 m. baigiasi ankstesnių sutarčių su Indonezija, Malaizija ir Brunėjumi galiojimas.

Be to, į Pietų Korėją žvalgosi ir Rusijos dujų monopolija „Gazprom“. Anksčiau abi šalys planavo tiesti dujotiekį per Šiaurės Korėjos teritoriją. Tačiau neseniai Rusijos kompanija nusprendė, kad politinė rizika pernelyg didelė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų