REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Policijos duomenimis, vairuotojai taupo naudodami kontrabandinius degalus , kuriais juos aprūpina tolimųjų reisų vairuotojai.

REKLAMA
REKLAMA

Sostinės policija pranešė, jog rugpjūčio 16 d. Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Nusikaltimų tyrimo valdybos Ekonominių nusikaltimų tyrimo skyriaus (ENTS) pareigūnai, turėdami operatyvinės informacijos apie neteisėtą prekybą nefasuotais naftos produktais, kartu su Vilniaus apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos darbuotojais patikrino teritoriją, esančią Vilniuje, Liudvinavo gatvėje.

REKLAMA

Ten, anot pranešimo, vykdyta neteisėta prekyba nefasuotais naftos produktais. Patikrinimo metu aptikta nelegali degalinė ir 500 litrų dyzelinio kuro.

Neteisėtą veiklą vykdžiusiam D. V. dėl eksploatuojamų neregistruotų kuro talpyklų surašytas administracinės teisės pažeidimo protokolas pagal 171(2) str. 1 dalį . Jam gresia bauda nuo tūkstančio iki 20 tūkstančių litų.  Nustatyta, kad dėl vykdomo kuro perpylimo  pažeisti Lietuvos Respublikos akcizų įstatymo reikalavimai – nesumokėtas akcizo mokestis.

REKLAMA
REKLAMA

ENTS vadovas Igoris Polikša teigė, jog panašių atvejų fiksuojama nemažai: „Tokiais būdais vežėjai taupo kurą – benziną ir dyzeliną – kuris yra daug brangesnis, nei įvežtas iš Rusijos ir Baltarusijos“.

Rusijoje šiuo metu litras 95 markės benzino kainuoja vidutiniškai 26 rublius (maždaug 2,5 lito). Nelegaliose degalinėse jo galima įsigyti už tris su pusę lito. Dyzelinas – perpus pigesnis.

Anot komisaro, paprastai vežėjai dalį tolimųjų reisų automobilių siunčia į Rusiją ir Baltarusiją: „Pasienyje įsipilama kuro, kuris vėliau naudojamas „furoms“, vykstančioms į Europos Sąjungą. Neretai kuro likutis parduodamas ir kitoms įmonėms“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

I.Polikša tvirtina, jog taip vežėjai pažeidžia įstatymus nemokėdami akcizo mokesčio už įvežtą kurą: „Tai yra šešėlinis verslas, kuris yra gerai išvystytas. Niekas negali uždrausti vairuotojui įsipilti pilną degalų talpą važiuojant per sieną“.

Kiek tokių bendrovių yra tiksliai, kol kas tikslinama kartu su Mokesčių inspekcija.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų