REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Per šias vasaros atostogas nedaugelis Tokijo gyventojų planavo vykti į Japonijos šiaurės rytinę dalį, kovą nuniokotą cunamio.

REKLAMA
REKLAMA

Tačiau dauguma vis dėlto traukia į regioną, primenantį apie tai, kas nutiko pavasarį, praneša CNN.

REKLAMA

Turizmo agentūrų vadovai teigia, kad šiuo metu šalyje švenčiamos Obon šventės dienomis Kanto ir kitose cunamio nepaliestose zonose gyvenantys žmonės suskato keliauti į tokias vietas, kaip Ivatės prefektūroje esantis Kamaiši.

Tradiciškai Obon šventė skirta lankyti gimtinę ir atiduoti pagarbą protėviams. Tačiau šiemet žmonės, tokie kaip Seiko Obara iš Tokijo, vietoj to keliauja savo akimis pamatyti, kas nutiko pavasarį.

REKLAMA
REKLAMA

„Norėjau, kad mano vaikas žinotų, koks pavojingas cunamis“, – apie 9-metį sūnų kalbėjo Seiko Obara.

„Manau, atstatymo darbai tęsis iki mūsų vaikų kartos laikų. Taigi noriu, kad jis prisimintų tai matydamas savo akimis“, – pridūrė ji.

Tokios šeimos kaip Obaros į Kamaiši vyksta ir norėdamos pamatyti 100 metrų ilgio „Asia Symphony“, konteinerius gabenantį krovininį laivą, kurį kovo 11-osios cunamio banga išnešė į sausumą. Praėjus penkiems mėnesiams, jis vis dar ten įstrigęs.

Kiti rinkosi taip pat Ivatos prefektūroje esančią Rikuzentakatą, kur galėjo pamatyti vienišą 200 metų senumo pušį. Iš miško, kuriame buvo 70 tūkst. medžių, po nelaimės liko tik ji viena.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Medžio, tapusio katastrofą išgyvenusiuosius vienijančiu simboliu, pamatyti atvyko ir mokytojas iš Hokaido, norintis, kad tai būtų pamoka jo moksleiviams.

„Mokysiu moksleivius apie cunamio pavojų, nes mokykla, kurioje dirbu, yra netoli jūros. Taip pat noriu jiems papasakoti, kad katastrofos nuniokotos vietos priešinasi negandoms, visai kaip pušis, kuri atlaikė cunamį“, – kalbėjo jis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų