REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Norvegijos skerdikas Andersas Behringas Breivikas teigia nužudęs 20 žmonių po to, kai policija „ignoravo“ jo bandymus pasiduoti telefonu, pranešta vakar.

REKLAMA
REKLAMA

32-ęjų metų dešiniųjų pažiūrų ekstremistas buvos nutraukęs šaudymą Utojos saloje ir paskambinęs policijai, siūlydamasis pasiduoti, rašo thesun.co.uk.

REKLAMA

Bet kai policininkai neperskambino į telefoną, jis vėl ėmė šaudyti į visus saloje sutiktus žmones, taip galutinį aukų skaičių padidindamas iki 69.

Advokatas Geiras Lippe sakė: „Jis norėjo pasiduoti ir jei būtų gavęs patvirtinimą, kad jo žinia suprasta, jis būtų nutraukęs savo misiją.“

A. Breivikas, paskambinęs pagalbos telefonu, esą norėjo kalbėti su greitojo reagavimo būriu „Delta“, bet, advokato teigimu, sulaukė tik neaiškaus atsakymo, kad jam bus perskambinta.

REKLAMA
REKLAMA

Šiaurės Buskerudo policijos vadas Magne'as Rustadas teigė, kad policininkai bandė prisiskambinti žudikui, tačiau tuomet telefonas jau buvo išjungtas.

Advokatas sakė, kad A. Breivikas bandė daugiau kaip dešimt kartų prisiskambinti policijai telefonu, kurį rado saloje, tačiau tik du skambučiai buvo sujungti.

Policija galiausiai suėmė jį po antrojo skambučio. A. Breivikui už masines žudynes Utojos saloje ir sprogimą Oslo centre gresia 21 metai nelaisvės.

Taip pat skaitykite:

A. Breivikas nuvežtas į salą žudynių scenarijui atkurti

Norvegijos policija pripažino padariusi klaidų per operaciją Utojos saloje

Norvegijoje siautėjęs  A. B. Breivikas teigia skambinęs policijai iš Utiojos salos

Kas dar buvo tarp A. B. Breiviko taikinių?

Norvegijos nusikaltėliai paskyrė premiją už A. B. Breiviko galvą

Psichologinis Norvegijos žudiko portretas – narciziškas sadistas

 

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų