REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Iki aštuntojo Vilniaus maratono pradžios likus 24 dienoms renginio direktorius Evaldas Martinka tvirtino, kad jam beveik pasiruošta. „Galima sakyti dabar finišo tiesioji. Liko tik smulkūs techniniai klausimai“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Vilniaus maratono organizatoriai trečiadienį sukvietė žiniasklaidos atstovus ir atviru autobusu sostinėje vežė trasa, kuria rugsėjo 11 dieną bėgs maratono mėgėjai. Varžybose ruošiasi dalyvauti bėgikai iš 26 šalių, tarp kurių ir tolimųjų Japonijos, Meksikos ir Brazilijos atstovai.

REKLAMA

Renginys plečiasi

„Šįmet bus daugiau naujovių. Seimo kanceliarija skelbia uždarą rungtį Seimo, savivaldybių ir kanceliarijų nariams – 10,5 km bėgimą. Pamatysime ne tik tradicinius dalyvius Algirdą Sysą, Algį Čapliką, Vytautą Galvoną, bet ir daugiau politikų, – pasakojo E. Martinka. – Taip pat pirmą kartą tuo pat metu vyks Lietuvos kariuomenės maratono ir pusės maratono čempionatas.“

Renginio direktorius vylėsi, kad šįmet dalyvių bus daugiau nei pernai – apie 2000. Bėgikų laukia specialūs marškinėliai, proginiai medaliai, taurės, piniginiai prizai ir rėmėjų dovanos. Registruotis vis dar galima iki rugsėjo 10 dienos iki 19 val. Vilniaus maratono interneto svetainėje.

REKLAMA
REKLAMA

Rungtys: maratonas (42,195 km), maratono estafetė (4x10,55 km), pusmaratonis (21,097 km), mini maratonas (4 km, bėgimas skirtas „AVON žygiui prieš krūties vėžį“ paminėti), „Deichmann“ bėgimas su aukštakulniais (60 m, gali dalyvauti ir vyrai, kulniuko aukštis – ne mažiau nei 7 cm), „Hipp“ akcija „Aš ir mano šeima“ (tėvelių su vaikais, sėdinčiais vežimėliuose, bėgimas).

Knyga – bėgimo mėgėjams

Visuose septyniuose prieš tai Vilniaus maratonuose dalyvavęs maratono bėgikas ir verslininkas Ignas Staškevičius teigė, kad sunku pasakoti apie 42,195 km distanciją. „Reikia kartą išbandyti maratoną, o ne dešimt kartų apie tai kalbėti“, – sakė vienas iš Vilniaus maratono iniciatorių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiuosi, kad šįmet bus jau aštuntasis Vilniaus maratonas. Jis labai skiriasi nuo pirmojo, tuomet dar nebuvo tiek renginių ir šou, kiek dabar. Prisidėjo naujų žmonių, atsirado didesnių ambicijų. Tikiu, kad dešimtasis Vilniaus maratonas galės tiek trasa, tiek prizininiais fondais ir visu kuo prilygti kitų Europos miestų maratonams“, – tikino I. Staškevičius.

Bėgimo entuziastas taip pat pristatė savo naujausią knygą – „Maratono laukas“. „Tai įspūdžiai iš šio amžiaus bėgiko gyvenimo. Ten patarimų ras kiekvienas bėgimo mėgėjas“, – trumpai apibūdino jis savo kūrinį.

REKLAMA

Maratone – ir garsūs sportininkai

Vilniaus maratone kaip ir pernai ketina dalyvauti garsi Lietuvos vidutinių nuotolių bėgikė Irina Krakoviak. Šiuo metu sportininkės karjerą baigusi ir trenere dirbanti moteris ketina antrąkart dalyvauti šeimai skirtoje rungtyje.

„Svarbu, kad šeima sudalyvautų, įspūdis teigiamas, – pernai bėgime su vežimėliais laimėjusi I. Krakoviak. – Gal tai taps graži tradicija ir Vilniaus maratone kiekvienais metais dalyvausime. Kai sūnus paaugs mėginsime įveikti Mini maratoną.“

„Dar nesugalvojau, kokioje rungtyje dalyvausiu ir ar apskritai dalyvausiu. Ne kasdien sportuoju, bet žinau, kaip tai svarbu. Stengiuosi gyventi sveikai. Gal būsiu daugiau muzikantė, nei sportininkė, – juokdamasi teigė dainininkė Justė Arlauskaitė – Jazzu, „AVON žygio prieš krūties vėžį“ akcijos ambasadorė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų