REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dėl netikėto Europos ekonomikos augimo sulėtėjimo ir antros recesijos rizikos Europos centrinis bankas (ECB) gali būti priverstas šiemet nebedidinti bazinės palūkanų normos.

REKLAMA
REKLAMA

Per antrąjį šių metų pusmetį euro zonos ekonomika ūgtelėjo vos 0,2 proc. Tai blogiausias rezultatas nuo recesijos 2009-aisiais, teigia ekonomistai, tarp jų ir „UniCredit Global Research“ ekonomistas Markas Valis (Marco Valli) bei „Aviva Investors“ atstovas Stiuartas Robertsonas (Stewart Robertson). Prancūzijos ekonomika buvo stagnacijoje, o Vokietijos ekonomikos augimas žymiai sulėtėjo.

REKLAMA

„Manau, kad šis sulėtėjimas trumpalaikis, tačiau dėmesys į recesijos riziką artimiausius du mėnesius išliks. Apie bazinės palūkanų normos didinimą dabar negalvojama“, - tikina M. Valis.

Europos ekonomikos silpnumas gali tęstis iki metų pabaigos, nes Airijos ir Italijos vyriausybės apkarpė išlaidas ir taip bandys sumažinti savo biudžetų deficitus, o pasaulio ekonomika pastebimai atvėso. ECB, kuris jau du kartus šiemet padidino bazinę palūkanų normą iki 1,5 proc. taip bandydamas pažaboti infliaciją, praėjusią savaitę buvo priverstas pradėti pirkti Italijos ir Ispanijos obligacijas, kad sustabdytų euro zonos skolų krizės plitimą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų