REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Naujienų agentūra „Associated Press“ (AP)pašalino iš savo archyvo rugpjūčio 3 d. Vilniuje darytą nuotrauką, kurioje užfiksuotas Artūras Zuokas, tankete traiškantis ne vietoje pastatytą automobilį.

REKLAMA
REKLAMA

Nuotraukos atsisakyta, nes vaizdų redagavimo programomis iš jos ištrinti dar du žmonės, akcijos metu sėdėję tanketėje, o paliktas tik vienas Artūras Zuokas, rašo washingtonexaminer.com.

REKLAMA

Pats Vilniaus meras pripažino, kad naujienų agentūroms išsiųsta nuotrauka buvo pakoreguota siekiant sustiprinti ir dramatizuoti prieš neleistinose vietose statomus automobilius nukreiptos viešųjų ryšių kampanijos įvaizdį.

Pasak AP, „Photoshop“ programa redaguotos nuotraukos neatspindi tikrovės ir klaidina žmones.

„Teikti žiniasklaidai „Photoshopu“ pakeistas nuotraukas yra visiškai nepriimtina. Tai mažina visuomenės informavimo bendrovių patikimumą ir klaidina skaitytojus“, – sakė  Santiago Lionas, AP direktorius fotografijai.

REKLAMA
REKLAMA

Pagal AP skaitmeninių nuotraukų naudojimo taisykles, jas leidžiama retušuoti tik siekiant pagerinti ryškumą ar pašalinti smulkius įbrėžimus.

A. Zuoko atstovė Irma Juškėnaitė sakė, kad centrinėje Vilniaus gatvėje traiškant automobilį „Mercedez“, už mero šarvuotyje sėdėjo švedų prodiuseriai Mackanas Edlundas and Erikas Estranas

„Nuotraukoje meras pavaizduotas be Eriko ir Mackano, kad būtų atkreiptas dėmesys į automobilių statymo neleistinose vietose problemą, tam nuotraukoje nenaudojant pašalinių žmoių atvaizdų“, – AP agentūrai laiške rašė A. Juūkėnaitė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Scena buvo nufilmuota švedų televizijos laidai „99 dalykai, kuriuos turi padaryti iki mirties“. Šou planuojama pradėti rodyti šių metų gruodį.

Vaizdo įraše matyti, kad su A. Zuoku tanketėje dar sėdi du žmonės.

Svetainėje „YouTube“ publikuotas vaizdo įrašas iškart sulaukė daugybės peržiūrų ir tarptautinio spaudos susidomėjimo.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų