REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo rugsėjo 1 dienos visi šalies policijos patruliai savo darbe turės vadovautis nauja patrulių veiklos instrukcija, kurią patvirtino policijos generalinis komisaras.

REKLAMA
REKLAMA

Naujos instrukcijos nuostatos privalomos patruliavimą vykdantiems pareigūnams, policijos rėmėjams, Policijos mokyklos kursantams, Mykolo Romerio universiteto Viešojo saugumo fakulteto studentams, visuomeninių organizacijų nariams ir kariams, kai jie pasitelkiami užtikrinant viešąją tvarką.

REKLAMA

Pagal naują instrukciją pareigūnus vertins tiesioginiai vadovai. Tokie vertinimai bus atliekami kiekvieną ketvirtį. Bus vertinami ne surašytų protokolų skaičius, o pareigūnų drausmės laikymasis, ryžtingumas ir iniciatyvumas, psichologinis pasiruošimas valdyti situaciją, iniciatyvumas, bendravimo kultūra, suteikta pagalba asmenims, mokėjimas veiksmingai naudotis ginklu, tarnybiniu transportu, specialiosiomis policijos ir kitomis priemonėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Numatyta, kad policijos patruliai gali būti tikrinami dėl atsparumo korupcijai, sąžiningumo ir lojalumo. Tarnybos metu jiems bus draudžiama turėti didesnę kaip vienos bazinės socialinės išmokos dydžio pinigų sumą. Jeigu atvykęs į tarnybą policijos patrulis turi didesnę, nei nurodyta pinigų sumą, jis privalės apie tai pranešti instruktažą atliekančiam pareigūnui.

Patruliai galės naudoti tik vidinę atmintį turinčius greičio ir alkoholio kiekio matavimo prietaisus, kurie bus nuolat tikrinami. Aiškiai reglamentuoti transporto priemonių stabdymo pagrindai ir tvarka. Pagal galimybes, patrulių tarnybiniuose automobiliuose pokalbiai bus įrašomi. Tai turėtų padėti spręsti kylančius konfliktus bei apsaugoti pareigūnus nuo galimai nepagrįstų kaltinimų.

Instrukcijoje reglamentuota eismo kontrolės vykdymo sistema ir ypatumai, aprašyta, kokių veiksmų konkrečiais atvejais turėtų imtis policijos patrulis ir kaip jis turėtų elgtis tam tikrose situacijose. Išeidamas į tarnybą kiekvienas patrulis gaus informacinį biuletenį, parengtą pagal valstybės ir savivaldybės institucijų, vietos bendruomenės narių pateiktą informaciją apie aptarnaujamos teritorijos ypatumus.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų