REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Šiltuoju metų laiku Lietuvos paplūdimiuose nuolat galima matyti lengvu tempu po vieną ir grupelėmis bėgiojančius žmones. Birus smėlis yra geriausias paviršius bėgimui, o bet kuris treneris pasakytų, kad tokios treniruotės organizmui naudingiausios. Vasarą čia nuolatos galima sutikti ir stilingąjį verslininką Žilviną Grigaitį. „Kasdien nubėgu po 5-7 kilometrus“, ‒ apie savo treniruočių programą pasakojo jis.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip Balsas.lt sakė Ž. Grigaitis, šiuo sportu jis užsiima jau dešimt metų. „Pradėjau bėgioti Londone studijų laikais ir iki dabar bėgu. Bėgimas užima nemažą mano „sporto raciono“ dalį“, ‒ sakė verslininkas.

REKLAMA

Žilvinas Grigaitis bėga Palangos paplūdymiu (nuotr. SCANPIX)Žilvinas Grigaitis bėga Palangos paplūdymiu (nuotr. SCANPIX)

Bėgiojate jau daug metų, galbūt teko dalyvauti maratonuose?

Tokių planų tikrai buvo, bet vienaip ar kitaip maratonams reikia pasiruošti. Planavau bėgti Niujorko maratone, bet tam reikia intensyviai treniruotis, išlaikyti kvalifikaciją, priklausyti klubui. Kol kas tai atidėjau, bet galbūt įgyvendinsiu kada nors ateityje.

Kokia šiuo metu yra Jūsų bėgimo programa?

Bėgioju kasdien: vieną dieną ilgesnę distanciją, kitą – trumpesnę. Priklauso nuo oro sąlygų ir savijautos, juolab, kad kartais nemažai nuvažiuoju ir dviračiu. Nenoriu organizmo „perspausti“ taip, kad paskui jausčiau nuovargį. Turiu specialius sportinius batelius, kurie pritaikyti man tam, kad nepavargtų nugara. Bėgimui esu tikrai pasiruošęs.

REKLAMA
REKLAMA

Treniruočių krūvį sekate pats?

Esu išklausęs specialistų patarimus, bet šiuo metu turiu įrangą, kuri sujungta su „iPodu“ ir yra tarsi „virtualus treneris“, kuris tau diktuoja bėgimo tempą ir fiksuoja rezultatus. Aišku, tai nieko naujo – dabar daug kas turi tokius „trenerius“, kurie padeda optimizuoti bėgimą – kad ir organizmas nepavargtų ir kalorijos būtų sudegintos.

Ar turi iš ko rinktis bėgikai, kurie nori atrodyti stilingai?

Užsienio spaudoje rastumėte tokių pavyzdžių, bet tai daugiau siejama su patogumu, drabužių aptakumu, audiniais, kurie leistų mažiau prakaituoti arba sulaikytų prakaitą. Yra termo kostiumai, bet viskas priklauso nuo to, ką tu nori pasiekti – ar nori reguliuoti savo svorį ar siekti ištvermės, greičio. Aš nelabai kreipiu į tai dėmesio, nes tai daugiau skirta profesionaliems bėgikams, o man bėgimas yra tik laisvalaikio dalis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Ką patartumėte žmonėms, kurie nori pradėti bėgioti?

Mano patarimas– neužsigriebti daugiau nei pajėgi ir nebėgti akis išdegus. Reikia bėgti lėtai, stebėti širdies darbą, bendrą savijautą. Gaila, kad lietuviškas smėlis nėra itin patogus bėgimui, bet vis vien galima pradėti bėgioti be avalynės, basomis kojomis, jei tik nėra problemų su nugara. Neverta užsiplėšti iškarto bėgti dešimt kilometrų, kad po to daužytųsi širdis, viską reikia daryti pamažu. Galima pradėti nuo greito ėjimo, o vėliau pradėti bėgti. Viską reikia daryti lėtai, bet užtikrintai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų