REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Antradienį buvo išplatintas pranešimas, kad steigiama „Drąsos kelio" partija.

Pranešime žiniasklaidai teigiama, kad „Lietuvos piliečiai šią partiją steigia susiklosčius sudėtingoms aplinkybėms – Lietuvoje įsigalėjus korupcinei oligarchinei santvarkai, kuri yra nepalanki daugumai Lietuvos piliečių“.

REKLAMA
REKLAMA

„Žvelgdami į susiklosčiusią situaciją, galime konstatuoti, jog dabartinė padėtis itin pavojinga – turime butaforinę valstybę ir suskaidytą luominę visuomenę. Įsigalėjo vieno luomo – oligarchų bei politinės korupcijos saistomos klasės hegemonija. Neapsikęsdami skurdo, neteisingumo, vis daugiau piliečių išvyksta iš Lietuvos. Pastaraisiais metais ženkliai išaugusi emigracijos banga, faktiškai – masinė šalies gyventojų deportacija į Vakarus,“ – sako partijos steigėjai.

REKLAMA

Pranešime taip pat teigiama, kad būtinos esminės permainos keliose srityse: būtina ryžtinga teismų ir prokuratūros sistemos pertvarka, būtina ir ryžtinga kova su korupcija, būtinas bausmių už pavojingus nusikaltimus – valstybinio turto grobstymą, stambių aferų ir korupcijos organizavimą, prekybą narkotikais didinimas.

Pasisakoma ir už kovos su pedofiliją griežtinimą.

Naujosios partijos steigėjai pasisako už progresinius mokesčius, kovą prieš oligarchus.

(Papildyta 10.30) Politologas L. Bielinis įsitikinęs, kad naujai kuriama partija neturės didelio palaikymo Seimo rinkimuose. „Akivaizdu, kad šios partijos esminis lozungas ir išskirtinumas yra deklaruojama kova prieš pedofiliją. Tačiau abejoju, ar vien to užteks, norint patekti į parlamentą", – sakė politologas.

REKLAMA
REKLAMA

L. Bielinio teigimu, „ko gero visos partijos mūsų šalyje pasisako už griežtą atsakomybę pedofilams, tai naujos partijos lozungai nėra tas akcentas, kuris gali pritraukti daug rinkėjų“.

„Be abejo, daug žmonių Lietuvoje palaiko šio judėjimo siekį kovoti prieš pedofiliją, tačiau tai labiau moralinis palaikymas. Tikrai nemanau, kad vien tai įtakos žmonių pasirinkimą rinkimų metu. Gal nebent Garliavoje jie gali tikėtis didesnės paramos“, – sakė L. Bielinis.

Buvęs prezidento V. Adamkaus patarėjas mano, kad „šiam judėjimui geriausia ir likti visuomeniniu, neiti į politiką“.

Balsas.lt primena, kad pastaruoju metu vis dažniau girdime apie naujus politinius judėjimus. K. Brazauskienė ir V. Šuskauskas įkūrė Lietuvos prezidento sąjungą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų