REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Naujam sezonui besirengiantis Kauno „Žalgiris“ savo gretas papildė dar vienu Nacionalinės krepšinio asociacijos (NBA) žaidėju – Denverio „Nuggets“ gynėju Ty Lawsonu.

REKLAMA
REKLAMA

23-ejų metų 180 cm ūgio krepšininkas, už Atlanto turintis galiojantį kontraktą, Lietuvos čempionų ekipoje žais iki NBA lokauto pabaigos.

REKLAMA

„Šis amerikietis išsiskiria didele sprogstamąja jėga. Su juo pasirašėme sutartį iki NBA lokauto pabaigos, nors anksčiau buvome minėję, kad norėtume žaidėjų, galėsiančių žaisti visą sezoną. Tačiau situacija krepšinio rinkoje pasikeitė, o ir NBA lokautas gali užtrukti ilgiau nei manyta. Be to, NBA kontraktus turinčių žaidėjų finansiniai reikalavimai yra žymiai mažesni už europiečių, o lygis yra gerokai aukštesnis“, - sakė Kauno „Žalgirio“ generalinis direktorius Paulius Motiejūnas.

REKLAMA
REKLAMA

T.Lawsonas karjerą NBA pradėjo 2009-aisiais. Praėjusį sezoną Denverio „Nuggets“ komandoje per atkrintamąsias varžybas jis vidutiniškai pelnė po 15,6 taško, atkovojo po 3,4 kamuolio ir atliko po 3,8 rezultatyvaus perdavimo.

Savo tautiečių kylančia žvaigžde vadinamas krepšininkas su Šiaurės Karolinos universiteto komanda yra tapęs JAV studentų (NCAA) čempionu. 2009 m. T.Lawsonas pelnė prestižinį Bobo Cousy prizą, kuris įteikiamas geriausiam NCAA sezono įžaidėjui.

T.Lawsonui priklauso ir vienas NBA rekordas. Besibaigiant praėjusiam sezonui rungtynėse su Minesotos „Timberwolves“ ekipa gynėjas pataikė visus pirmus 10 mestų tritaškių (iš viso 10 iš 11).

Liepos mėnesį Kauno klubas sukirto rankomis su Toronto „Raptors“ krepšininku Sonny Weemsu. Šis gynėjo ir puolėjo pozicijose galintis žaisti krepšininkas Kaune praleis visą sezoną, nepaisant kada pasibaigs NBA lokautas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų