REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kinijos kariniams ekspertams tariamai buvo leista Pakistane apžiūrėti čia paliktą JAV armijos sraigtasparnį, kuris buvo naudojamas per U. bin Ladeno likvidavimo operaciją, praneša agentūra AFP.

REKLAMA
REKLAMA

Laikraštis „New York Times“ rašo, kad „Black Hawk“ tipo sraigtasparnyje buvo specialios slaptos technikos, kuri neleido būti užfiksuotam radarų. Kinų ekspertus pasikvietė Pakistano žvalgybos atstovai.

REKLAMA

JAV atstovas laikraščiui sakė, kad nėra „galutinių įrodymų“, jog kinai lankėsi Abotabade. Kinijos gynybos ministerijos atstovas taip pat pareiškė „labai abejojantis“ šia istorija.

O. bin Ladeną gegužės pradžioje Abotabade nukovė JAV specialiosios pajėgos. Anot pranešimų, kariai tada dėl techninių gedimų buvo priversti palikti sraigtasparnį, kuriuo nusileido prie teroristų vadeivos vilos. Nors jie dar mėgino sraigtasparnį sunaikinti, tačiau jo galas praktiškai nenukentėjo.

Pakistano ir JAV santykiai po O. bin Ladeno likvidavimo operacijos gerokai suprastėjo. Ji atskleidė, kad „Al Qaeda“ lyderis jau seniai nekliudomas gyveno Pakistane. Vyriausybė Islamabade savo ruožtu neslėpė pykčio, kad apie akciją iš anksto nebuvo informuota JAV tarnybų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų