REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ginčai dėl pinigų trikdo Susisiekimo ministerijos ir modernizuotis besirengiančių techninės apžiūros centrų derybas. Bendrovės jau planuoja keliais etapais didinti savo paslaugų kainas. Milijoninių investicijų reikalaujanti ministerija spaudžia verslininkus ieškoti kitų finansavimo šaltinių, praneša LTV Naujienų tarnyba.

REKLAMA
REKLAMA

Valstybė prieš daugiau nei dešimtmetį į privačias rankas perdavė automobilių techninės apžiūros paslaugas. Dabar Susisiekimo ministerija bendrovėms pareiškė ultimatumą.

REKLAMA

„Arba jūs pasitvarkot ir tą sistemą modernizuojat, ji tampa tvarkinga bei skaidri, arba gal tada valstybė gali atsisakyt tokios techninės apžiūros“, – sakė LTV Naujienų tarnybai Susisiekimo ministerijos sekretorius Rimvydas Gradauskas.

Bendrovių skaičiavimu, vadinamasis techninės apžiūros centrų perginklavimas, per 5 m. kainuos apie 30 mln. Lt. Juos ketinama paimti iš vartotojų – branginti paslaugas.

„Jeigu dabar lengvojo automobilio techninė apžiūra kainuoja 34 Lt, tai ją gali tekti pakelti 9 Lt. Bet tai galiotų tik 3 m. laikotarpį. Vėliau kainos turėtų būti vėl peržiūrimos. Galbūt dar padidintos“, – teigė asociacijos „Transeksta“ prezidentas Renius Žeromskas.

REKLAMA
REKLAMA

Verslininkų teigimu, Lietuvoje automobilių techninė patikra pigiausia visoje Europoje. Brangiau už ją moka net kaimynai baltarusiai. Tačiau Susisiekimo ministerija apie kainų didinimą nenori nė girdėti.

„Kol kas nėra jokios kalbos apie pabrangimą. Galima kalbėti apie daugybę kitų priemonių. Viena iš jų – europinės lėšos. Galimybė tokiai sistemai gauti europinių pinigų yra visiškai reali“, – tvirtino R. Gradauskas.

„Mūsų veikla iki šiol buvo laikoma neremiama iš Europos Sąjungos ir kitų fondų. Todėl nebelieka kitos išeities, kaip tik peržiūrėti kainas“, – Susisiekimo ministerijos atstovui prieštaravo R. Žeromskas.  

Susisiekimo ministerija žada galutinį sprendimą dėl techninės apžiūros centrų reformos paskelbti dar šį mėnesį. Esą bet kokie pasikeitimai automobilių savininkams galimi anksčiausiai nuo kitų metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų