REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Svarbiausių praėjusios savaitės pasaulio ir Lietuvos įvykių apžvalga.

2011 08 08, pirmadienis

Riaušės Londone.  Po neramumų Londone, vykusių sekmadienį vakare ir pirmadienį ryte, buvo suimta daugiau 100 žmonių. Apie tai pranešama Londono policijos tinklalapyje. Iš viso per dvi dienas buvo suimta 160 žmonių.Pirmadienio rytą „greitai judanti transporto priemonė“ rėžėsi į pareigūnus, kurie tuo metu vykdė žmonių, vykdžiusių plėšimus, suėmimą. Policija teigia, kad trys pareigūnai buvo nesunkiai sužeisti ir išgabenti į ligoninę. Pirmadienį ugniagesiai turėjo gesinti gaisrą batų parduotuvėje. Teigiama, kad jaunimo grupės atakuoja parduotuves.

REKLAMA
REKLAMA

2011 08 09, antradienis

Sukčiai sukūrė banką. Antrą mėnesį sukčiai elektroniniu paštu banko „Swedbank“ klientams siuntinėja e. laiškus ir prašo pateikti savo prisijungimų kodus, tačiau, pasak pareigūnų, iki šiol negauta nė vieno pareiškimo, kad žmonės nuo jų nukentėjo. Liepos viduryje sukčiai laiškus žmonėms siuntinėjo iš e. pašto dėžutės [email protected].

REKLAMA

2011 08 10, trečiadienis

Pranešta apie bombą savivaldybėje. Trečiadienį, apie 10.30 val. anonimas, paskambinęs į Kauno apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą pasakė, kad miesto savivaldybės centriniame pastate, esančiame Laisvės alėjoje, yra padėta bomba ir netrukus įvyks sprogimas. Kauno savivaldybės centriniame pastate sprogmens nerasta, tačiau savivaldybė darbo iš karto dar neatnaujino.

2011 08 11, ketvirtadienis

Informaciją apie opozicijos atstovą perdavė ir lenkai. Lenkijos prokuratūra pasielgė panašiai kaip ir Lietuvos teisingumo ministerija – suteikė Baltarusijos KGB duomenis apie baltarusių žmogaus teisių gynėjo Alesio Beliackio banko sąskaitas Lenkijos bankuose. Tiesa, kol kas nepranešama apie oficialų radijo stoties „Tok FM“ paviešintos informacijos patvirtinimą. Daugelis baltarusių opozicijos organizacijų, kurių nepripažįsta Aleksandro Lukašenkos režimas, turi atsidarę savo sąskaitas Lietuvoje ir Lenkijoje, kad Minskas neturėtų galimybių blokuoti pinigų, skirtų remti represuotų režimo priešininkų šeimų nariams.

REKLAMA
REKLAMA

2011 08 12, penktadienis

Sostinę merkė lietus. Penktadienio popietę prasidėjęs stiprus lietus Vilniuje ne tik sukėlė nepatogumų  skėčių nepasiėmusiems pėstiesiems, bet ir automobilių vairuotojams. Nespėjęs subėgti į lietaus kanalizacijos šulinėlius, vanduo užtvindė kai kurias sostinės gatves.

Be to, kai kur mieste buvo juntamas nuotekų kvapas – lietus miesto kanalizaciją perpildė ir daugiau vietų, o jam tebesitęsiant vakarop vanduo užliejo ir daugiau gatvių.

2011 08 13, šeštadienis

Lietuviai neprilygo ispanams. Europos čempionatui besirengianti Lietuvos vyrų krepšinio rinktinė draugiškame mače Madride 78:90 (17:26, 25:22, 11:19, 25:23) nusileido Ispanijos nacionalinei komandai. Ispanija: Pau Gasolis 17 (19 min. 5/11 dvitaškiai, 7 atk. kam.), Juanas Carlosas Navarro 13, Serge'as Ibaka ir Marcas Gasolis po 12.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Lietuva: Kšyštofas Lavrinovičius 12 (8 atk. kam.), Rimantas Kaukėnas 11, Jonas Valančiūnas 10, Darius Songaila 8, Šarūnas Jasikevičius 7 (5 rez. perd.), Robertas Javtokas ir Martynas Pocius po 6, Marijonas Petravičius ir Simas Jasaitis po 5, Mantas Kalnietis 4, Tomas Delininkaitis ir Mindaugas Lukauskis po 2, Paulius Jankūnas ir Darjušas Lavrinovičius nerungtyniavo.

2011 08 14, sekmadienis

Somalyje siaučiantis badas ir sausra neturi palikti abejingų. Tėvai, bėgantys nuo bado, kartais net su septyniais vaikais pašonėje, susiduria su žiauriu pasirinkimu: jie turi nuspręsti, kuris vaikas turi daugiausia šansų išgyventi, nes maisto ir vandens visiems neužtenka. Jie renkasi, kas turi būti paliktas likimo valiai.

Tarptautinės gelbėjimo tarnybos gydytojas Johnas Kivelenge'as pasakojo, kad Somalio motinos ir tėvai patiria prievartą ir būna priversti palikti vaikus mirti. „Tai normali reakcija į nenormalią situaciją. Jie negali ramiai pasodinti vaikų ant kelio ir laukti, kada visi kartu mirs. Jie kenčia nuo patrauminės įtampos ir kitų sutrikimų, juos persekioja prisiminimai ir košmarai“, - tikino gydytojas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų