REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinės Karalystės policija skeptiškai reaguoja į vyriausybės planus pasitelkti JAV „superfarą“ Bilą Bretoną (Bill Bratton) konsultacijoms, praneša BBC.

REKLAMA
REKLAMA

Britų premjeras Deividas Kameronas (David Cameron) paprašė buvusio Niujorko policijos vado padėti susidoroti su smurto protrūkiais Anglijos miestuose.

REKLAMA

Policijos vadovų asociacijos prezidentas Hju Ordas (Hugh Orde) pareiškė nesąs tikras, kad nori sužinoti apie Amerikos regiono gaujas, kurių yra apie 400.

H. Ordas abejones dėl B. Bretono reikalingumo šaliai išreiškė sekmadienį duodamas interviu „Independent“.

„Policijos darbas ir smurto lygis Jungtinėse Valstijose iš esmės skiriasi nuo situacijos čia“, - teigė pareigūnas.

„Vidaus reikalų sekretorei pasiūliau protingesnį sprendimą, galbūt apsvarstyti įvairesnius policijos darbo stilius, ypač taikomus Europos valstybėse, kurios, kaip ir mes, yra saistomos Europos konvencijos, - tvirtino H. Ordas - Noriu pasakyti, kad kai tai padarysime, suprasime, kad britų modelis turbūt yra pats geriausias“.

Vidaus reikalų sekretorė Teresa Mej (Theresa May) pareiškė, kad konsultacijos su B. Bretonu yra mokymosi proceso dalis. Pasak T. Mei, siekiant susidoroti su gaujų smurto protrūkiais, norima pasisemti patirties iš sprendimų ieškojusių ir radusių žmonių visame pasaulyje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų