REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vyras, kuris surengė išpuolį Estijos gynybos ministerijoje rugpjūčio 11 dieną, veikė vienas, šeštadienį pranešė šalies prokuratūros atstovai.

REKLAMA
REKLAMA

Motyvai, paskatinę vyrą atidengti ugnį Gynybos ministerijoje, nežinomi. Nusikaltėlio asmenybė nustatyta - tai 57-erių metų juristas Karenas Drambianas, Estijos jungtinės kairiųjų partijos narys. Anksčiau jokių baudžiamųjų nusikaltimų jis nėra įvykdęs, bet su policija reikalų yra turėjęs.

REKLAMA

Į ministerijos pastatą jis pateko apie 15.00 vietos laiku, su savimi turėjo du pistoletus ir savadarbius sprogstamuosius užtaisus. Visi ministerijos darbuotojai buvo evakuoti iš pastato. Vyras jokių reikalavimų nekėlė, į derybas su policija nesileido. K. Drambianas detonavo apie dešimtį savadarbių bombų, tačiau jų galia buvo nepakankama, kad padarytų žalos pastatui. Pranešimų apie nukentėjusius darbuotojus negauta.

Vyras užsibarikadavo vienoje iš patalpų pirmajame ministerijos aukšte. Apie 17.25 val. jis buvo nušautas per susišaudymą su policijos pareigūnais.

K. Drambianas gimė ir augo Jerevane, o 1993 metais, persikėlęs į Estiją, gavo Estijos pilietybę. Estijos žiniasklaidos duomenimis, K. Drambianas turėjo finansinių sunkumų ir dėl skolų prarado butą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų