REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jemeno „Al Qaeda“ gamina mirtinus nuodus planuojamoms atakoms prieš JAV. Prie tokios išvados, kaip praneša „The New York Times“, priėjo JAV ekspertai.

REKLAMA
REKLAMA

JAV duomenimis, jau beveik metus Jemeno kovotojai renka ricinžolės sėklas, iš kurių galima pasigaminti nuodų. Teroristai planuoja pritvirtinti talpas su nuodais prie nedidelių sprogmenų ir sprogdinti jas uždarose erdvėse, pavyzdžiui, oro uostuose, parduotuvėse, metro stotyse.

REKLAMA

Pirmą kartą apie šią grėsmę JAV prezidentas Barakas Obama (Barrack Obama) ir nacionalinio saugumo tarnybų vadovai buvo perspėti dar 2010 m. pabaigoje. Ir vis dėlto, ekspertų duomenimis, tokia grėsmė nėra neišvengiama, nes ekstremistams kol kas nepavyko sukurti efektyvaus cheminio ginklo nuodų pagrindu.

Be to, ši medžiaga praranda savo savybes giedro ir karšto oro sąlygomis, dėl kol kyla sunkumų jos gamybai ir sugojimui Jemene. Pagaliau, nuodai sukelia mirtį tik patekę į kraują ar kvėpavimo takus, tačiau beveik neįsigeria į odą.

REKLAMA
REKLAMA

Apie nuodų iš ricinžolės grėsmę amerikiečiams žiniasklaida jau rašė 2010 m. gruodį. Tačiau tuomet buvo skelbiama, kad teroristai planavo apnuodyti kavinėse ir restoranuose tiekiamus produktus.

JAV specialiosios tarnybos Jemeno „Al Qaeda“ atšaką vadina ypač pavojinga, o jos lyderis Anvaras al-Avlakis (Anwar al-Awlaki) pramintas naujuoju „teroristu numeris vienas“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų