REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Pražūtingi užsienio keliai

Kasmet užsienyje avarijose žūsta nuo keleto iki keliolikos Lietuvos piliečių. Mūsiškiams tragiškos avarijos dažniausiai įvyksta Anglijoje ir Lenkijoje.

REKLAMA
REKLAMA

Trenkėsi į medį

Bene skaudžiausia nelaimė, pražudžiusi net dviejų jaunų lietuvių gyvybes, prieš porą savaičių įvyko rytų Anglijoje. Judriu greitkeliu A12 po mėnesio, praleisto Anglijoje, namo į Lietuvą važiavo 4 vaikinai. Jie džiaugėsi užsidirbę pinigų ir nekantravo kuo greičiau pasiekti namus. Tiesa, dabar daugelis Gedimino Neviero (18 m.), kuris vairavo tą „Audi A4“, artimųjų ir draugų tvirtina, jog jis niekada smarkiai neviršydavo leistino greičio, nevairuodavo chuliganiškai ar pavojingai, nesėsdavo už vairo išgėręs. Vis dėlto, vos prasidėjus kelionei, Lietuvoje registruota raudona „Audi A4“ su vairu kairėje pusėje tapo nevaldoma, išlėkė iš kelio ir rėžėsi į medį.

REKLAMA

Iškart žuvo vairuotojas G. Nevieras ir šalia sėdėjęs jo draugas Lukas Rainys (18 m.). Autoįvykį pastebėję pro šalį važiavę vairuotojai nedelsdami iškvietė policiją. Į ligoninę buvo nugabenti dar du lietuviai – gale sėdėjęs aštuoniolikmetis sužeistas sunkiau, tačiau jo gyvybei pavojus nebegresia, o septyniolikmetis po poros dienų išleistas gydytis namo.

Anglijos teisėsaugininkai, tiriantys šią avariją, tikina kol kas nenustatę tikslių jos priežasčių. Nors avarija įvyko dienos metu, neatmetama ir versija, jog vairuotojas galėjo užsnūsti. Taip pat tiriama, ar prieš namo skubančių lietuvių automobilį niekas neiššoko į kelią, ar nebuvo smarkiai viršytas leistinas greitis. Šiuo metu vis dar apklausinėjami avarijos liudytojai.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo tarpu žuvusiųjų draugai ir artimieji gedi dviejų jaunuolių. „Žuvo labai geri jaunuoliai, draugai nuo vaikystės, klasiokai ir puikūs gitaristai, patys kūrę muziką, groję kartu grupėje „State of Ruin“, – apgailestauja pažinojusieji Luką ir Gediminą. – Tiesiog labai neteisinga, jog taip anksti išeina patys geriausi“.

Anglijos keliai liepos pabaigoje pražūtingi tapo ir lietuviui Kaziui Juknevičiui (54 m.). Jo vairuojama „Renault Laguna“ taip pat rėžėsi į pakelės medį. Kartu su K. Juknevičiumi važiavo dar 3 lietuviai, gyvenantys Bostono apylinkėse. Dvidešimtmetė lietuvė ir dar viena moteris bei vyras patyrė kaulų lūžius ir stiprius sumušimus. Patį K. Juknevičių dar spėta nugabenti į ligoninę, bet jo gyvybė po keleto valandų užgeso.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Susidūrė su sunkvežimiu

Didelė Anglijos miesto Piterboro lietuvių bendruomenė iki šiol negali pamiršti kovo 9 dieną žuvusios Ievos Čepauskaitės (24 m.). Ji žuvo, kai anksti rytą, važiuodama į darbą drabužių prekybos tinklo „Matalan“ sandėlyje, esančiame Korbio mieste, susidūrė su priešpriešiais atvažiuojančiu sunkvežimiu „Volvo“. Iš lietuvės vairuoto „Peugeot 206“ teliko metalo laužo krūva, o pati mergina žuvo vietoje. Jos kūnas buvo ištrauktas naudojant specialią įrangą. Sunkvežimio vairuotojas nenukentėjo.

REKLAMA

Po I. Čepauskaitės žūties užuojautą reiškė ne tik lietuviai, bet ir britai. Pastarieji pabrėžė, jog retas britas keltųsi anksčiausią rytą ir kasdien į darbą važiuotų 50 mylių. „Labai apmaudu, kad žuvo tokia šauni ir darbšti mergina“, – sakė įvykio sukrėsti anglai.

Lietuvės draugai, minėdami žuvusiąją, taip pat negailėjo gerų žodžių. Iki įsidarbindama drabužių parduotuvėje I. Čepauskaitė dirbo fabrike, ten susirado nemažai draugų. Buvusios bendradarbės sakė niekaip negalinčios patikėti, kad visada besišypsančios ir gerai nusiteikusios Ievos nebėra. Užuojautą išreiškė ir parduotuvės, kurioje dirbo I. Čepauskaitė, atstovai. Kartu su dukra Piterbore gyvenusi Ievos motina su žurnaliste kalbėti atsisakė – buvo per daug sukrėsta ir nusiminusi.

REKLAMA

Nuvažiavo nuo kelio

Šių metų balandį Prancūzijoje žuvo gabus tinklininkas, buvusio Lietuvos tinklinio rinktinės žaidėjo Fausto Gasiūno sūnus Vilius Gasiūnas (19 m.). Paryčiais važiuodamas pas draugus iš Herlisheimo į Strasbūrą, vaikinas nesuvaldė automobilio ir nuvažiavo nuo kelio. Automobilis tris kartus apsivertė ir įlėkė į šalikelėje tyvuliuojantį žvyro karjerą... Kaip vėliau sakė V. Gasiūno artimieji, vaikinas važiavo jam nepažįstamu ir neapšviestu keliu.

V. Gasiūnas tinklinį žaidė Strasbūro komandoje, buvo susižadėjęs su prancūze. „Facebook'e“ jo atminimui sukurta grupė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Sudegė autobuse

Tragišką avariją Rusijoje, Tverės srityje, birželio 1-ąją sukėlė panevėžiečio Algio Novoruckio (48 m.) vairuojamas lengvasis automobilis „Volvo“ – jis išlėkė į priešpriešinę eismo juostą ir susidūrė su priešais važiuojančiu autobusu. Žuvo ir pats A. Novoruckis, ir autobuso vairuotojas bei 5 keleiviai. Po susidūrimo maršrutinis autobusas nulėkė į griovį ir užsiliepsnojo, o viduje esantys žmonės stengėsi išlįsti per avarinį stogo liuką, bet jis buvo užsikirtęs. Susidūrimas buvo toks stiprus, kad iš lengvojo automobilio po avarijos liko tik metalo laužo krūva.

REKLAMA

Manoma, kad A. Novoruckis galėjo būti užmigęs prie vairo. Jis turėjo krovinių pervežimo kompaniją ir Rusijoje lankėsi verslo reikalais, o prieš avariją jau skubėjo namo. Našlaitėmis liko dvi 12 ir 15 metų dukterys, kurias jis augino po skyrybų su žmona.

Dar viena tragiška avarija taip pat birželį įvyko Norvegijoje, netoli Lilehamerio miestelio – čia žuvo vilkiko „Renault“ vairuotojas lietuvis A. Kriukelis. Norvegijos policija pranešė, jog avarija įvyko, kai sugedo 2004 metų gamybos vilkiko stabdžiai. Sunkiasvorė mašina nuvertė apsauginę tvorelę, nulėkė nuo skardžio ir užsidegė. Sunkvežimio ir krovinio nuolaužos maždaug 40–50 metrų atstumu nuo kelio išsibarstė apie 100 kvadratinių metrų plote. Vairuotojo palaikai buvo rasti maždaug už pusšimčio metrų nuo kabinos.

Giedrė POTELIŪNAITĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų