REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau aiškūs 2011 m. pagrindinio ir papildomo priėmimo į Lietuvos universitetus ir kolegijas stojimo rezultatai. Studijuoti VDU šiais metais nusprendė ir studijų sutartis pasirašė 1800 stojančiųjų. Šį skaičių lygiomis dalimis sudaro valstybės finansuojami ir valstybės nefinansuojami studentai.

REKLAMA
REKLAMA

Šiais metais VDU rinkosi aukštesnius konkursinius balus turintys stojantieji. „Lyginant 3 metų rezultatus, šiemet stojantiesiems į VDU pavyko gauti daugiausia valstybės finansuojamų vietų, – džiaugėsi šių metų stojimo rezultatais VDU Studijų marketingo tarnybos direktorė Miglė Šontaitė. – Kadangi valstybės finansuojamų vietų skaičius priklauso nuo stojančiųjų konkursinio balo dydžio, šių metų stojimo rezultatai rodo, kad VDU pasirinko geriau brandos egzaminus išlaikę moksleiviai“.

REKLAMA

Šiemet VDU stojančiuosius kvietė rinktis iš 35 bakalauro studijų programų bei teisės vientisųjų studijų. Populiariausios tarp stojančiųjų į VDU išliko vientisosios teisės studijos – nuo rugsėjo studijas pradės 220 pirmakursių. Daugiausiai studentų šiemet sulaukė Politikos mokslų ir diplomatijos fakulteto specialybės: viešoji komunikacija – 200, politikos mokslai – 160, viešasis administravimas – 140 studentų. Daug studentų šiemet sulaukė ir Ekonomika – 123, anglų filologija – 92, bei psichologija– 80.

Lyginant su pernai metais įstojusiųjų į VDU studentų skaičius išlieka toks pat. „Šiemetinius priėmimo į VDU rezultatus vertiname labai gerai. Universitetas įsitvirtino III-IV pozicijoje tarp Lietuvos universitetų ir pagal gautų valstybės finansuojamų studijų vietų skaičių, ir pagal bendrą priimtų studentų skaičių. Pastebėsiu, kad kasmet priimame vis labiau motyvuotus studentus – vis didesnis skaičius priimtųjų studijuoti savo prašymuose VDU programas buvo įrašę pirmuoju prioritetu“, – stojimo rezultatus komentavo VDU studijų prorektorius Kęstutis Šidlauskas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų