REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Prasidėjus Europos vyrų krepšinio čempionatui bene daugiausia darbo bus specialiosioms tarnyboms. Panevėžio apskrities VPK viršininko pavaduotojas Gintaras Kliauga tikino, kad jų tarnyba čempionatui pasirengusi. „Jau iki galo pasiruošę, planus susidėlioję. Liko tik smulkmenos“, – sakė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Liko tik popierius sutvarkyti

Šiuo metu liko tik šiek tiek popierinio darbo. G. Kliaugos teigimu, čempionato metu į pagalbą bus pasitelktos ne tik Panevėžio apskrities pajėgos, bet ir atvyks pareigūnų iš Utenos rajono, tikimasi sulaukti ir Viešojo saugumo tarnybos pajėgų. Apskrities komisariatas dar praėjusių metų pabaigoje susidėliojo ir atostogų planus – nuo rugpjūčio 25 dienos iki rugsėjo 18 dienos pareigūnai neatostogaus. Policijos departamentas yra gavęs papildomą finansavimą, tad darbo užmokesčio išlaidas už viršvalandžius, šventines dienas kompensuos vėliau, kai darbas bus atliktas. G. Kliauga pasakojo, kad teks ne tik intensyviau dirbti mieste, bet ir neužmiršti kasdienio miesto gyvenimo įvykių. Be to, vyks ir miesto gimtadienio renginiai. Tad pareigūnams teks paplušėti ne vien arenos prieigose.

REKLAMA

„Tikimės, kad gyventojai bus geranoriški ir nepridarys problemų“, – sakė G. Kliauga.

Jo teigimu, rengiantis čempionatui, kažkokių naujų priemonių neprireikė, užteks ir automobilių. Pasak viršininko pavaduotojo, svarbiausia, kad būtų kam jais važiuoti, nes žmonės išeina į pensiją, o jauni policijoje dirbti nesiveržia.

Priklausys nuo įvykių

Panevėžio apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininko pavaduotojas Arūnas Šniukšta taip pat kalbėjo, kad jų valdyba čempionatui pasirengusi ir susidėliojusi reikiamus planus. Tomis dienomis bus dirbama maksimaliomis pajėgomis, yra apribotas laisvalaikio ir atostogų suteikimas. O jei įvyktų ekstremalus įvykis, turimas leidimas sutankinti budėjimą. Jo teigimu, buvo darytos pratybos ir, atrodo, kad pajėgų užteks. Prireikus gausesnės ugniagesių gelbėtojų pajėgos bus pasitelktos ir iš kitų apskrities rajonų ar net kitų apskričių.

REKLAMA
REKLAMA

„Viskas priklausys nuo įvykių“, – sakė jis.

Valdyba pasirengusi ne tik gaisrų, bet ir ekstremalių avarijų atvejams. Šios specialiosios tarnybos pajėgos budės prie arenos, kur susikoncentruos visas veiksmas. Be to, teks atlikti ir įprastus darbus.

Kaip ir policininkai, ugniagesiai gelbėtojai nieko papildomai prieš čempionatą neįsigijo. Pasak A. Šniukštos, šiemet pagal bendrą projektą su latviais pirkti nauji automobiliai, tad jei prireiktų, jie bus panaudoti ir čia.

Medikai pasirengę

Panevėžio miesto greitosios medicinos pagalbos stotis ilgą laiką nerimavo, kad trūks papildomos įrangos. Tačiau atrodo, kad pasiruošimas ir čia vyksta gerai. Miesto Savivaldybės žiniomis, stotis jau apsirūpino trūkstamomis priemonėmis, radijo ryšiu. Čempionato dienomis budės 9 brigados, papildomai parengti penki automobiliai. Respublikinė Panevėžio ligoninė taip pat planuoja tomis dienomis dirbti visu pajėgumu.

Daiva SAVICKIENĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų