REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lenkijos prokuratūra pasielgė panašiai kaip ir Lietuvos teisingumo ministerija – suteikė Baltarusijos KGB duomenis apie baltarusių žmogaus teisių gynėjo Alesio Beliackio banko sąskaitas Lenkijos bankuose. Tiesa, kol kas nepranešama apie oficialų radijo stoties „Tok FM“ paviešintos informacijos patvirtinimą, rašo lrytas.lt

REKLAMA
REKLAMA

Daugelis baltarusių opozicijos organizacijų, kurių nepripažįsta Aleksandro Lukašenkos režimas, turi atsidarę savo sąskaitas Lietuvoje ir Lenkijoje, kad Minskas neturėtų galimybių blokuoti pinigų, skirtų remti represuotų režimo priešininkų šeimų nariams.

REKLAMA

Lenkijos fondo „Laisvė ir demokratija“ vadovas Michalas Dworczykas teigia iš dviejų su baltarusių opozicija susijusių nepriklausomų šaltinių gavęs informaciją, jog, Baltarusijos valdžios prašymu, Lenkijos generalinė prokuratūra birželio pabaigoje perdavė Minskui informaciją apie demokratinės opozicijos veikėjų sąskaitas Lenkijoje.

Anot portalo Polityka.pl, tokią informaciją Minskui birželio 27-ąją perdavė Lenkijos generalinės prokuratūros Tarptautinio bendradarbiavimo departamento direktorius Krzysztofas Karsznickis.

Šios informacijos nepaneigė ir prokuratūros spaudos atstovas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų