REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Atostogos - tai metas atsipalaiduoti nuo darbo rutinos, greito gyvenimo tempo ir šeimyninių rūpesčių. Daugeliui atostogos asocijuojasi su prabangiais viešbučiais, spalvotais kokteiliais ir smėlėtu paplūdimiu - na bent jau taip rodoma per televiziją.

REKLAMA
REKLAMA

Bet ar pagalvojote, kad net ir išvykę atostogauti galite jomis mėgautis ir taupydami pinigus. Daugiau pinigų nebūtinai turi reikšti daugiau malonumo. Skaitykite toliau ir sužinokite kelias gudrybes kaip sutaupyti pinigų atostogų metu:

REKLAMA

1) Viešbučius, kelionės bilietus, automobilių nuomą užsisakykite gerokai iš anksto, tai jums padės potencialiai sutaupyti. Pradinės bilietų ir nuomos kainos paprastai būna žemiausios.

2) Atsiribokite nuo populiarių turistinių vietų, regionų. Kiekvienas viešbutis, parduotuvė ar restoranas žino, kad turistai atvyko papramogauti ir išleisti nemažą sumą pinigų. Čia kainos gali būti kur kas didesnės, nei kitose, ne tokiose lankytinose vietose. Nusipirkę kokį nors daiktą "turistų zonoje", kitoje vietoje jį galite rasti perpus pigiau.

REKLAMA
REKLAMA

3) Apsistokite nakvynės namuose. Net jeigu ir reikės naudotis bendru tualetu ar vonia su kitais svečiais, jūs sutaupysite nemažai pinigų.

4) Pietauti eikite ten, kur matote daugiausia vietinių gyventojų. Jie dažnai renkasi nebrangų, bet kokybišką maistą. Jei keliaujate į svečią šalį ir gerai nemokate tos šalies kalbos, tai puiki galimybė įgyti praktikos. Bandydami užmegzti pokalbį su vietiniais gyventojais, galite netikėtai įgyti naujų draugų. Jie tikrai pasakys jums "pagrindinius taškus", kur nebrangiai ir skaniai galite pavalgyti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

5) Keliaukite į tas šalis, kuriose nėra brangus pragyvenimo lygis. Nenutolkite toli nuo savo šalies, kuo toliau keliaujate, tuo brangesni lėktuvo bilietai. Jeigu gyvenate JAV - kelionė į Dominikos Respubliką atsieis bene perpus mažiau nei į Tailandą ar Indiją. Tas pats galioja ir Europoje.

6) Nekeliaukite su vaikais - net ir nuo jų kartais sveika pailsėti. Kita vertus, tai reiškia, kad kelionėje išvengsite papildomų mokesčių už kambario nuomą, maistą ir t.t. Leiskite savo paaugliams surengti vakarėlį namuose, tai atpirks jūsų kaltę, kad neimate jų drauge su savimi. Žinoma, pasirūpinkite, kad kaimynai kartas nuo karto užmestų akį, kaip jiems sekasi. Beje, vaikams taip pat reikia pertraukos nuo tėvų.

REKLAMA

7) Jei išvykstate neilgam, pasitenkinkite tik rankiniu bagažu. Mokesčiai už bagažą pasiekė išties kosmines kainas. Taigi, jei įmanoma viską sutalpinkite į rankinį bagažą, jei ne, su partneriu pasidalinkite vienu lagaminu.

8) Keliaukite ten, kur yra jūsų šeima ar draugai. Jeigu jūsų artimieji ar draugai jau kurį laiką gyvena užsienyje, tai bus puiki proga aplankyti juos, šalį ir greičiausiai nemokamai apsistoti jų namuose.

9) Atostogaukite kaimyninėse šalyse, ypač jei gyvenate JAV. Turbūt net neįsivaizduojate, kiek daug gražių vietų nesate aplankę. Jei visgi esate Europoje ar Azijoje, pasidomėjus galima rasti išties įspūdingų ir nebrangių kelionių kaimyninėse šalyse.

REKLAMA

10) Išvykdami išnuomokite savo butą, taip jums gali atsieiti visos atostogų išlaidos.

11) Jeigu mąstote apie automobilio nuomą, išsinuomokite ekonomišką automobilį. Su sportine mašina toli nenuvažiuosite – turėsite ją nuolat papildyti degalais. Na, nebent jūs išties norite atrodyti „kietas“.

12) Naudokitės viešuoju transportu, tai kur kas pigiau nei nuomoti automobilį. Tai ypač aktualu didžiuosiuose miestuose, keliaudami viešuoju transportu sutaupysite ne tik pinigų, bet ir laiko.

13) Derėkitės. Kai kurie žmonės galvoja, kad privalo sumokėti tą, kainą, kokia yra nurodyta. Patikėkite, prekeiviai dažniausiai užkelia kainas, kad vėliau galėtų nuleisti nerimstantiems pirkėjams ir iš to, žinoma, užsidirbti.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

14) Keliaukite ne sezono metu. Tai vienas geriausių triukų, norintiems sutaupyti pinigų, žinoma, galite susidurti su klimato kaita. Manoma, kad keliautojai pasirinkę atostogas vos pasibaigus karštajam sezonui išlošia labiausiai.

15) Naudokite sukauptus kredito kortelės taškus, jais galite padengti dalį automobilių nuomos, viešbučių kambarių ar skrydžių mokesčių.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų