REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jungtinių Amerikos Valstijų simbolis laisvės statula Niujorke – užveria duris lankytojams vieniems metams dėl atnaujinimo darbų.JAV vidaus reikalų sekretoriaus Keno Salazaro teigimu, 93 m varinės statulos taisymo darbams numatyta išleista apie 27.5 mln. JAV dolerių, rašo bbc.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

125 metų statuloje bus įtaisyti nauji laiptai bei liftai. Pati laisvės sala liks atvira.

Ši garsi statula Jungtinėms Amerikos Valstijoms buvo padovanota dar 1886 metais Prancūzijos. Įdomu tai, kad nors pati Laisvės sala, kurioje ir stovi ši milžinė, kasmet sulaukia pusketvirto milijono lankytojų, tačiau dauguma jų kopti į statulos viršų nesusigundo.

REKLAMA

Lankytojams porai metų buvo draudžiama patekti į Laisvės statulą po Rugsėjo 11-osios teroristinių aktų, dabar turistai jos vidun patekti negalės dėl kur kas šviesesnių priežasčių – atnaujinimo poreikio. Mat kai kurie statuloje įtaisyti įrenginiai jau pasenę ir gali kelti pavojų.

„Prieš dvejus metus, kai Ledi Laisvė (angl. Lady Liberty) karūna pirmą kartą po teroristinių aktų vėl atvėrė duris savo lankytojams, aš pažadėjau sau, kad ją padarysiu kuo saugesnę ir patogią lankyti kiekvienam noričiajam“, – tikino K. Salazaras ir pridūrė – „Šiuo žingsniu mes perkeliame XIX amžiaus simbolį į XXI amžių“

REKLAMA
REKLAMA

Statulą planuojama uždaryti spalio pabaigoje – 29-ąją, atšventus 125 metų jos įteikimo sukaktuves.

„Be abejonės, tokios naujienos – nuviliančios. Tačiau gerai bent tiek, kad laikotarpis, per kurį bus atlikti reikalingi renovacijos darbai, tėra tik metai“, – dėstė Laisvės statulos klubo direktorius Vince Swiftas.

Besibaiminančius, kad po atnaujinimo Laisvės statula bus „jau ne tokia“, paminklo reikalus tvarkantis Davidas Luchsingeris nuramino : „Lankytojai patirs tokių pat puikių įspūdžių“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų