REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Ketverius metus Norvegijos kariuomenės interesams Lietuvoje atstovavusį pulkininką Sveiną Ruderaasą keičia pulkininkė Britt Brestrup.

REKLAMA
REKLAMA

Ketvirtadienį Krašto apsaugos ministerijoje surengta akreditavimo ceremonija.

Tarnybą baigiančiam Norvegijos gynybos atašė S. Ruderaasui už asmeninį indėlį plėtojant Norvegijos ir Lietuvos kariuomenių bendradarbiavimą krašto apsaugos viceministras Vytautas Umbrasas įteikė krašto apsaugos sistemos medalį „Už nuopelnus“.

REKLAMA

Naujoji Norvegijos gynybos atašė Lietuvai B. Brestrup iki paskyrimo į naująsias pareigas tarnavo Norvegijos gynybos ministerijoje, ėjo Tarptautinės stebėtojų misijos Hebrone vadovės pareigas.

B. Brestrup yra tarnavusi taikos palaikymo ir civilinėse humanitarinėse misijose Artimuosiuose Rytuose ir Europoje. Penkerius metus ėjo Norvegijos kariuomenės Sausumos pajėgų moterų tarnybos inspektorės pareigas, yra Profesinių sąjungų skyriaus su darbdaviais konfederacijos pirmininkė ir Norvegijos karininkų asociacijos prezidentė.

Pulkininkė yra baigusi Buskerudo universiteto koledžą, Norvegijos nacionalinį gynybos ir Sausumos pajėgų koledžus, karinius mokslus studijavo Suomijoje, JAV.

Norvegijos gynybos atašė reziduoja Latvijos sostinėje Rygoje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų