REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Po 24 metų pertraukos vėl rengiamos daugiadienės trijų Baltijos šalių dviračių lenktynės rugpjūčio 16 – 20 dienomis startuos Vilniuje ir turėjo baigtis Taline, tačiau Estijos sostinės vadovai šio renginio, sutampančio su Baltijos kelio ir Estijos nepriklausomybės paskelbimo paminėjimu nepanoro matyti savo mieste.

REKLAMA
REKLAMA

„Pats keturis kartus skambinau Talino merui, tačiau pakalbėti su juo taip ir nepavyko“, – ketvirtadienį spaudos konferencijoje Vilniuje pasakojo Lietuvos susisiekimo viceministras Rimvydas Vaštakas.

REKLAMA

Anot vieno iš lenktynių organizatoriaus Vaclovo Šiugždinio, Talino savivaldybė norėjo, kad trasoje būtų leista važiuoti maršrutiniam transportui, o tai dviračių sporte draudžiama: „Kyla pavojus dviratininkams, todėl tai buvo tiesiog nesuderinama.“

Lietuvos dviračių sporto federacijos generalinis sekretorius tvirtino, kad taip gal netgi geriau. „Lenktynių finišas bus Viljandyje, bendras trasos ilgis sutrumpėjo iki 645 km. Kadangi viskas baigsis šeštadienį (rugpjūčio 20 dieną), tai dalyviai dar suspės grįžti ir sudalyvauti sekmadienį Vilniuje rengiamame Velomaratone“, – teigė jis.

REKLAMA
REKLAMA

Lenktynėse – 14 lietuvių

V. Šiugždinis pasakojo, kad pasirengimas „Baltic Chain Tour“ lenktynėms jau pasiekė finišo tiesiąją: užsiregistravo 18 komandų iš 11 šalių, o tarp dalyvių bus sportininkų iš Australijos, Naujosios Zelandijos, Honkongo.

Lenktynėse dalyvaus 14 Lietuvos dviratininkų. Lietuvos nacionalinei komandai atstovaus Raimundas Rumšas, Gediminas Bagdonas, Darijus Dzervus, Aurimas Varna, Marius Bernatonis, Ramūnas Navardauskas, Klaipėdos komandai – Marius Gadliauskas, Žydrūnas Savickas, Paulius Gužys, Justas Klimavičius, Povilas Vasiliauskas, Donatas Servytis. Dar du lietuviai – broliai Vytautas ir Gediminas Kaupai – gins Liuksemburgo komandos „Differdance“ garbę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

„Gali būti, kad prie Lietuvos nacionalinės komandos prisidės ir Ignatas Konovalovas, tačiau jis kol kas dar derasi su savo klubu. Gali būti, kad Ignatui teks važiuoti Ispanijos „La Vuelta“ lenktynėse“, – sakė V. Šiugždinis.

Prizinis fondas – 15 tūkst. eurų

„Džiugu, kad atsirado iš pačių dviratininkų tokia iniciatyva. Svarbu, kad tuo pačiu metu prisiminsime Baltijos kelią ir paskatinsime saugų dviračių eismą Lietuvoje, – kalbėjo susisiekimo viceministras R. Vaštakas. – Renginiui pasiruošėme, reikia palinkėti tik saugių lenktynių.“

REKLAMA

Lenktynių piniginis fondas – per 15 tūkst. eurų. Lenktynių nugalėtojui atiteks 1490 eurų, dar mažėjančia tvarka bus apdovanotos likusios vietos iki 20-os. Lietuvoje vykstančio prologo ir dviejų etapų nugalėtojų taip pat laukia piniginiai prizai. Dar bus atskirai pagerbtas aktyviausias, kalnų ir jauniausias dviratininkai.

„Turime kūdikį, kurį auginsime. Galbūt atsiras perspektyva lenktynes praplėsti į Kaliningrado sritį. Nesitikime, kad iš karto čia suvažiuos visos žvaigždės“, – tvirtino federacijos generalinis sekretorius.

REKLAMA

Tarp lenktynių žvaigždžių bus estų dviračių legenda Jaanas Kirsipuu, laimėjęs ne vieną „Tour de France“ etapą, R. Rumšas, iškovojęs „Tour de France“ trečiąją vietą ir kylantis talentas R. Navardauskas. „Lietuviai yra pakankamai konkurencingi, kad pakovotų dėl aukščiausių vietų“, – tikino V. Šiugždinis.

TIK FAKTAI

Rugpjūčio 16 dieną Vilniuje vyks lenktynių atidarymas ir prologas. Sostinėje organizuojami „Velo dienos“ renginiai, tarp kurių ekstremalių dviratininkų MBX pasirodymas, „Mainyk.lt“ dviračių dalių blusturgis, nemokamas dviračių žymėjimas kartu su Vilniaus askprities viešąja policija, žinomų žmonių ir mėgėjų slalomas, dviračių eismo mokyklėlė vaikams bei Devio ir Klaipėdos choro koncertas.

Lietuvoje vyks lenktynių prologas (Vilnius rugpjūčio 16 dieną), I etapas (Vilnius - Panevėžys, rugpjūčio 17 dieną) ir II etapas (Panevėžys – Šiauliai, rugpjūčio 18 dieną). III etapas rugpjūčio 18 dieną Latvijoje Ryga - Sigulda ir IV etapas Estijoje - Viljandis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų