REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio 6-7 d. net po 6 savaičių pertraukos įvyko Didžiosios Britanijos „Porsche Carrera“ taurės lenktynės. Tai buvo naujas iššūkis „Juta Racing“ komandai, mat etapai buvo surengti atnaujintoje „Snetterton 300 Circuit“ trasoje.

REKLAMA
REKLAMA

Ši trasa, savo istoriją skaičiuojanti nuo 1951 m., įkurta buvusiame Antrojo pasaulinio karo laikų oro uoste, Rytų Anglijoje, netoli Šiaurės jūros. Šiuo metu yra trys galimos trasos konfigūracijos: „100 Circuit“ (1,577 km, 6 posūkiai), „200 Circuit“ (3,219 km, 8 posūkiai) ir „300 Circuit“ (4,812 km, 13 posūkių). 10-asis ir 11-asis „Porsche Carrera Cup GB“ etapai įvyko pastarajame trasos variante, kuris buvo pradėtas eksploatuoti tik šiemet. „300 Circuit“ pasižymi ir greitomis, ir lėtomis atkarpomis, trasos konfigūracija gana įdomi, tik gal kiek siauroka.

REKLAMA

Prieš startą. Komandos nuotr.Prieš startą. Komandos nuotr.

Dauguma britų pilotų jau buvo išbandę šią trasą testų metu, tuo tarpu „Juta Racing“ komandos lyderis Jonas Gelžinis turėjo ilgą pertrauką tarp varžybų (neskaičiuojant 1000 km lenktynių Palangoje), tad starto buvo laukiama su nerimu: visada yra sunku „įsivažiuoti“.

Komandos nuotaika pagerėjo jau po antrųjų laisvųjų treniruočių, kurių metu J. Gelžinis užfiksavo ketvirtą laiką. Pirmųjų lenktynių kvalifikaciją laimėjo Michaelas  Meadowsas (1 min. 52,583 sek.), antrųjų lenktynių kvalifikaciją -  Stephenas Jelley'us (1 min. 52,761 sek.). Jonas Gelžinis iškovojo 5-ą ir 7-ą starto pozicijas (atsiliko 0,262 ir 0,411 sek.) ir tradiciškai pirmavo tarp „Pro-Am1“ kategorijos atstovų. Įdomu tai, kad pirmoje kvalifikacijoje net 13 pirmų dalyvių „sutilpo“ į 1 sekundės intervalą, o antroje kvalifikacijoje – 12 dalyvių.

REKLAMA
REKLAMA

Kokie greiti „Porsche 911 GT3 Cup“ automobiliai įrodo ir tas faktas, jog BTCC („British Touring Car Championship“) kvalifikacijos laimėtojas, gerai žinomas iš „Penktosios pavaros“ TV laidų Jasonas Plato su „Chevrolet Cruze“ ratą įveikė per 1 min. 58,691 sek. Apskritai, „Porsche“ yra greičiausi automobiliai trasoje – jie lenkia ir minėtus BTCC, ir „Ginetta GT Supercup“, ir „Renault Clio“ taurės dalyvius, o nusileidžia tik Didžiosios Britanijos formulės „Renault 2.0“ dalyviams.

Pirmojo etapo startas Jonui Gelžiniui nelabai pasisekė. Iki vidurio lenktynių jį dar bandė persekioti Jamesas Suttonas, tačiau vėliau mūsiškis atitrūko ir netgi pasiekė trečią geriausią rato įveikimo laiką. Etapą laimėjo S. Jelley'us, antras finišavo M. Meadowsas, trečias – debiutantas, Australijos „Porsche Carrera“ taurės dalyvis, Benas Barkeris. J. Gelžinis finišavo šeštas, nuo nugalėtojo atsilikęs 5,046 sek. Beje, pirmieji dešimt finišavusiųjų „sutilpo“ į 10 sekundžių intervalą.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Antrojo etapo starto metu J. Gelžinis problemų jau neturėjo ir kurį laiką bandė persekioti Euaną Hankey'ų. Deja, persekiojimas baigėsi tuo, kad perkaito „Porsche“ padangos, tad likusią lenktynių dalį jau teko dažniau žiūrėti į galinio vaizdo veidrodėlius, kad per daug nepriartėtų varžovai. Etapą vėl laimėjo S. Jelley'us, antras finišavo M. Meadowsas, o štai trečias – geriausią savo rezultatą pasiekęs Richardas Plantas. Jonas Gelžinis finišavo septintas ir vėl nugalėjo „Pro-Am1“ kategorijos įskaitoje.

Po 11 etapų į pirmą vietą pakilo Stephenas Jelley'us („Parker with Juta“) - 186 taškai, į antrą - Michaelas Meadowsas („SAS Redline Racing“) - 177 taškai, į trečią vietą nukrito Jamesas Suttonas („SAS Redline Racing“) - 174 taškai.

REKLAMA

Euanas Hankey'us („Parker with Juta“) liko ketvirtoje vietoje - 134 taškai, į penktą vietą po puikaus savaitgalio pakilo Richardas Plantas („Team Parker Racing“) - 113 taškų, į šeštą vietą nukrito Jonas Gelžinis – 106 taškai.

„Pro-Am1“ kategorijoje ir toliau užtikrintai pirmauja J. Gelžinis - 121 taškas, antras žengia Rory Butcheris („Celtic Speed“) – 73 taškai, trečias - Ahmadas Al Harthy (“Oman Air/Redline") - 51 taškas.

Artimiausi etapai įvyks rugsėjo 3-4 d. „Knockhill Racing Circuit" trasoje.

Jonas Gelžinis turėjo ilgą pertrauką tarp varžybų (neskaičiuojant 1000 km lenktynių Palangoje), tad starto buvo laukiama su nerimu. Komandos nuotr.Jonas Gelžinis turėjo ilgą pertrauką tarp varžybų (neskaičiuojant 1000 km lenktynių Palangoje), tad starto buvo laukiama su nerimu. Komandos nuotr.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų