REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Jau ateinančią savaitę, antradienį, rugpjūčio 16 d., per 100 dviratininkų iš visos Europos sostinės centro gatvėse 2 val. trukmės prologu simboliškai paskelbs „Baltic Chain Tour“, daugiadienių plento dviračių lenktynių, pradžią. Iki lenktynių likus mažiau nei savaitei, savo dalyvavimą patvirtino ir šiuo metu JAV klube „Garmin“ lenktyniaujantis dviratininkas Ramūnas Navardauskas, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

„Baltic Chain Tour“ lenktynėse R. Navardauskas drauge su sportininkais Raimondu Rumšu, Gediminu Bagdonu, Darijum Dzervum, Aurimu Varna ir Mariumi Bernatoniu atstovaus Lietuvos nacionalinei komandai. R. Navardauskas pakeitė dviratininką Žydrūną Savicką, kuris lenktynėse varžysis kartu su Klaipėdos komanda.

REKLAMA

„Baltic Chain Tour“ dviračių lenktynėse dalyvaus 18 skirtingų komandų po 6 dviratininkus kiekvienoje. Lenktynėse dalyvaus 14 dviratininkų iš Lietuvos.

„Kiekvieno sportininko dalyvavimas „Baltic Chain Tour“ lenktynėse Lietuvos dviračių sporto federacijai (LDSF) yra labai svarbus. Dviratininkai ištisus metus aktyviai treniruojasi ir lenktyniauja užsienio komandose, o lenktynių tvarkaraščius planuoja gerokai iš anksto. Labai džiaugiamės, kad Ramūnas kartu su kitais lenktyninkais atstovaus nacionalinei šalies komandai. Taip pat bus labai džiugu „Baltic Chain Tour“ lenktynėse matyti ir kitus žinomus dviratininkus iš įvairių Europos šalių“, - kalbėjo LDSF generalinis sekretorius Vaclovas Šiugždinis.

REKLAMA
REKLAMA

„Baltic Chain Tour“ dalyvaus komandos iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Bulgarijos, Suomijos, Baltarusijos, Rusijos, Ukrainos, Baltarusijos, Liuksemburgo ir kt. Europos šalių.

Rugpjūčio 16 d. Vilniuje startuosiančios „Baltic Chain Tour“ daugiadienės dviračių plento lenktynės – didžiausias po beveik 24 metų pertraukos dviračių sporto renginys organizuojamas visose Baltijos šalyse. Dviratininkai turės įveikti 834 km ilgio trasą, kuri apims šalies sostinę, Panevėžį ir Šiaulius, Latvijoje – Rygą ir Siguldą, Estijoje – Viljandi, o 21 d. „Baltic Chain Tour“ lenktynėse sportininkai finišuos Taline.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Rugpjūčio 16 d., 18.30 val. Nepriklausomybės aikštėje prie Seimo įvyks oficialus „Baltic Chain Tour“ atidarymas, kurio metu visų šalių dviratininkai lenktyniaus 2 val. trukmės prologe.

Visą dieną, nuo 15 val., savo pasirodymus demonstruos ekstremalaus dviračių sporto BMX profesionalai, vyks nemokamas dviračių žymėjimas bendradarbiaujant su Vilniaus apskrities viešosios policijos komisariatu, organizuojamas žvaigždžių ir mėgėjų slalomas, kurio metu bus galima laimėti vertingus prizus. Iškart po prologo apdovanojimų, 20.30 val., visiems susirinkusiems nemokamai koncertuos Deivis su grupe.

Lietuvos dviračių sporto federacija informuoja, kad rugpjūčio 16-17 d. eismas sostinės gatvėse bus ribojamas. Rugpjūčio 16 d. nuo 16.00 val. iki 20.30 val. eismas bus draudžiamas Goštauto g. (nuo Jasinskio g./Goštauto g. sankirtos iki Baltojo tilto) ir Gedimino pr. (nuo sankirtų su Goštauto g. ir Gynėjų g.). Rugpjūčio 17 d. nuo 11.00 val. iki 13.30 val. eismas bus ribojamas Gedimino pr. (nuo sankirtų su Goštauto g. ir Gynėjų g.).

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų