REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Socialinis tinklalapis „Twitter“ atsisakė blokuoti Britanijos protestuotojų skelbimus, remdamasis „išraiškos laisvės“ svarba, skelbia „RIA Novosti“ pagal „The Telegraph“ pranešimą.

REKLAMA
REKLAMA

Britų protestuotojai, kaip ir maištininkai Šiaurės Afrikoje, savo veiksmus planuoja ir koordinuoja per įvairius socialinius tinklus, įskaitant „Facebook“ ir „Twitter“. Skotland Jardas seka internetinius raginimus protestuoti ir paprašė, kad „Twitter“ administracija užblokuotų smurtą kurstančių riaušininkų pranešimus.

REKLAMA

Tačiau „Twitter“ atmetė prašymą ir pacitavo vieno iš tinklo kūrėjų Bizo Stouno (Biz Stone) įrašą tinklalapyje, kur jis teigia, kad „išraiškos laisvė yra būtina“, rašo „The Telegraph“.

„Mūsų tikslas yra akimirksniu sujungti žmones visame pasaulyje su tuo, kas jiems svarbiausia (...). Mes ne visada sutinkame su tuo, ką žmonės skelbia, bet palaikome informacijos srautą, nepriklausomai nuo savo nuomonės apie jos turinį“, – įraše teigia B. Stounas.

Naujausiais policijos duomenimis, nuo protestų pradžios šeštadienį Londone jau suimti 768 riaušininkai ir beveik 200 iš jų apkaltinti viešosios tvarkos trikdymu, nuosavybės niokojimu bei vagystėmis.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų