REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugpjūčio pradžioje pristatyta ir Kaune startavusi „Žalioji akcija“ sulaukė miestiečių susidomėjimo. Per pirmąją savaitę į seniūnijas kauniečiai sunešė per 300 knygų, į „Knygų turgų“ atnešta dar šimtas.

REKLAMA
REKLAMA

„Džiaugiamės, kad miestiečiai nuo pat pirmų dienų noriai prisideda prie šios miesto gražinimo akcijos. Sulaukiame puikių atsiliepimų iš daugumos atnešančių knygas. Žmonės džiaugiasi, kad gali ne tik atlaisvinti vietą namuose nuo jiems nereikalingų knygų, bet ir prisidėti prie miesto žaliųjų plotų atsodinimo“, – pasakojo akciją inicijavusio „Knygų turgaus“ atstovas Jonas Plenta.

REKLAMA

Akcijos organizatoriai tikisi, kad akcijos metu pavyks surinkti per 10 000 knygų, o miestą papuoš apie 500 naujų medžių. Kauniečiai raginami į savo seniūnijas atnešti nebereikalingas knygas, kurias pardavus gauti pinigai bus skirti medeliams įsigyti.

Prie „Žaliosios akcijos“ noriai prisideda ir miesto seniūnijos. Anot Kauno miesto Gričiupio seniūnės Jolantos Žakevičienės, tokios akcijos tik stiprina žmonių pilietiškumą.

REKLAMA
REKLAMA

„Ši akcija vienareikšmiškai naudinga tiek Kaunui, tiek jo gyventojams. Žmonės noriai neša knygas, o mes jaučiame tik teigiamas emocijas jas priimdami. Džiugu, kad atsiranda tokios iniciatyvos, skatinančios žmonių aktyvumą ir pilietiškumą“, - sako J. Žakevičienė.

Akciją palaiko ir Kauno miesto meras Rimantas Mikaitis, kuris pažadėjo visokeriopą savivaldybės pagalbą.

Kauno miesto seniūnijose knygos priimamos darbo dienomis nuo rugpjūčio 2 d. iki rugsėjo 23 d. Kiekvieno atnešusio knygų laukia simbolinė akcijos organizatorių dovanėlė.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų