REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Nuo rugpjūčio 22 d. iki rugsėjo 15 d. Valstybinis studijų fondas priims išeivijos ir lietuvių kilmės vaikų, vaikaičių, provaikaičių prašymus paramai studijoms Lietuvos aukštosiose mokyklose gauti.Pasak Stipendijų ir finansinės paramos skyriaus vedėjos Ilonos Jacob, studentai gali pretenduoti į dviejų rūšių paramą: stipendiją už studijų rezultatus ir vienkartinę socialinę išmoką. “Paramą gali gauti studentai, priimti į pirmosios ar antrosios pakopos studijas Lietuvos aukštosiose mokyklose ir neturintys akademinių skolų, - sako ji. - Tačiau studentams, studijuojantiems tos šalies kalbą, iš kurios atvyko, fondas pagal šią programą paramos neteikia".

REKLAMA
REKLAMA

Stipendija už studijų rezultatus yra skiriama vienam studijų semestrui ir išmokama kas mėnesį iki to semestro pabaigos. “Stipendijų dydžiai liko nepasikeitę, priklausomai nuo studijų rezultatų ir studijų srities jie siekia nuo 150 iki 400 Lt", - sakė vedėja. Pirmosios ir antrosios studijų pakopos pirmojo semestro studentams stipendijos dydis yra 200 Lt per mėnesį. Socialinė išmoka (nuo 700 Lt iki 1100 Lt) yra skiriama įvertinus pretenduojančio gauti paramą asmens socialinę padėtį.

REKLAMA

Visi norintys gauti paramą studentai fondui turi pateikti: užpildytą ir pasirašytą fondo direktoriaus patvirtintos formos prašymą, asmens tapatybę patvirtinantį dokumentą, pažymą iš aukštosios mokyklos, patvirtinančią studento statusą, pažymą apie paskutinės sesijos pažymių svertinį vidurkį ir pažymą apie tai, kad neturi akademinių skolų. Prašantys socialinės išmokos papildomai pateikia dokumentus, patvirtinančius socialinę padėtį (šeimos narių skaičius, mirties liudijimas, darbo biržos pažyma ir pan.).

REKLAMA
REKLAMA

I. Jacob atkreipia dėmesį, kad pirmą kartą dėl paramos besikreipiantys lietuvių kilmės užsieniečių vaikai, vaikaičiai, provaikaičiai būtinai turi pateikti krašto lietuvių bendruomenės, Lietuvos Respublikos valstybės institucijos ar įstaigos užsienyje, kurios užsieniečiams išduoda vizas, ar kitos institucijos išduotą užsienio lietuvių kilmę patvirtinantį dokumentą.

Išeivijos vaikai, vaikaičiai ir provaikaičiai, pirmą kartą besikreipiantys dėl šios paramos, turi pateikti dokumentą, patvirtinantį, kad prieš atvykdami į Lietuvą jie ne mažiau kaip trejus metus gyveno užsienyje ir atvyko į Lietuvą ne anksčiau kaip į aštuntą klasę.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Apie Valstybinį studijų fondą:

Valstybinis studijų fondas yra valstybės biudžetinė įstaiga, administruojanti finansinę paramą studentams. Savo veiklą Fondas pradėjo 1993 metais Lietuvos Respublikos Vyriausybei įsteigus Lietuvos valstybinį mokslo ir studijų fondą. Patvirtinus naujus nuostatus, keitėsi Fondo funkcijos. Valstybinis studijų fondas nuo 2010 m. sausio 1 d. nebevykdo funkcijų, susijusių su paramos mokslinių tyrimų ir eksperimentinės plėtros projektams teikimu, tačiau įgijo naujų funkcijų, susijusių su finansine parama studentams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų