REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Trečiadienį, apie 10.30 val. anonimas, paskambinęs į Kauno apskrities Vyriausiąjį policijos komisariatą pasakė, kad miesto savivaldybės centriniame pastate, esančiame Laisvės alėjoje, yra padėta bomba ir netrukus įvyks sprogimas.

REKLAMA
REKLAMA

(Papildyta 13:57) Kauno savivaldybės centriniame pastate sprogmens nerasta, tačiau savivaldybė darbo iš karto dar neatnaujino. Mat iš Vilniaus atvykę antiteroristinių operacijų rinktinės „Aras“ pareigūnai tikrino patalpas greta esančiuose priestatuose. Buvo tikrinami kieme esantys garažai ir sandėlis bei kitos ūkinės patalpos.

REKLAMA

Savivaldybės tarnautojams teko kantriai laukti leidimo užimti savo darbo vietas ir grįžti į jas, kai paaiškės, kad nei savivaldybės centriniame pastate, nei prie jo prisišliejusiuose pastatuose sprogmenų iš tikrųjų nėra. Tik prieš 14 val. pradėtos nuimti pastatus juosusios įspėjamosios juostos.

(Papildyta 12:37) Pranešimas apie Kauno savivaldybės pastate padėtą sprogmenį buvo melagingas ir pavojus atšauktas. Dėl įvykio pradėtas ikiteisminis tyrimas.

REKLAMA
REKLAMA

Prie savivaldybės pastato atsirado policijos, „Aro“ pareigūnų, ugniagesių gelbėtojų, greitosios medicinos pagalbos tarnybų ekipažai. Visi savivaldybės padalinių vadovai įspėti apie galimą incidentą ir pavojų žmonėms ir paraginti evakuoti tarnautojus bei lankytojus iš savivaldybės pastato.

Naujienų portalas „Balsas.lt“ susiekė su Kauno policijos komisariato budėtojų dalimi ir pareigūnai imformavo, kad neseniai gautas pranešimas apie tai, kad Kauno miesto savaivaldybės pastatas yra užminuotas.

„Šiuo metu sunku tikslinti įvykio detales, bet į vietą yra išvykę pareigūnai, laukiam atvažiuojant išminavimo specialistų“, – situaciją komentavo budintis pareigūnas. Kol kas nėra aišku, ar visi savivaldybės darbuotojai evakuoti iš pastato.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Anonimas apie Kauno miesto savivaldybės pastate padėtą sprogmenį pranešė elektroniniu laišku, kuris adresuotas savivaldybės tarybos Antikorupcijos komisijai.

Laiške rašoma, kad sprogimas nugriaudės 12 val.

Pastatą aptvėrė specialiosios tarnybos, policijai pareigūnai iš pastato evakavo visus savivaldybės darbuotojus.

Kaip  patvirtino savivaldybės administracijos Civilinės saugos tarnybos vadovas Gediminas Jankus, žmonių evakuacija iš savivaldybės patalpų praktiškai baigta. Pareigūnai apžiūri patalpas ir ieško galimo sprogmens.

REKLAMA

G. Jankus patvirtino, kad grasinimų susprogdinti Kauno savivaldybę būta ir anksčiau, bet nė vienas jų nepasitvirtino. Tačiau kartą kažkas iš grasintojų viename iš administracijos koridorių buvo paliejęs gyvsidabrio. Tuomet taip pat buvo evakuota dalis tarnautojų, kol patalpos buvo atitinkamai išvalytos.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų