REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Iš pažiūros Lietuvos pašto veikla auga ir plečiasi – siūloma vis daugiau kokybiškų paslaugų, leidžiami nauji paslaugų ir prekių katalogai, pagrindiniai pašto skyriai kompiuterizuojami ir panašiai. Tačiau apie tikrąją pašto situaciją rodos yra nutylima.

REKLAMA
REKLAMA

„Kalbėjau ne su vienu Lietuvos pašto padalinio provincijose darbuotoju. Situacija pakankamai dramatiška. Darbuotojų etatai sparčiai mažinami, argumentuojant tuo, jog darbo krūvis mažėja.

REKLAMA

Tačiau patys darbuotojai teigia visai ką kita. Pašto paslaugos, ypač kaimiškose vietovėse, kuriose retas gyventojas naudojasi kompiuteriu, yra labai reikalingos. Mažinant paštininkų darbo krūvius vis daugiau paslaugų pirkėjų lieka laiku neaptarnauti, tad ir nepatenkinti“, – pastebi Seimo narys Remigijus Žemaitaitis.

Reikalingiausios paslaugos provincijose – mokesčių perlaidos ir pensijų pristatymas. Parlamentaras pastebi, jog šias paslaugas galėtų teikti ir kitos įstaigos, o tiksliau – šių paslaugų administravimą sėkmingai galėtų perimti bankai. Šis faktas leidžia daryti prielaidą, jog Lietuvos pašto valdantieji yra suinteresuoti bendrovės bankrotu ir jos funkcijos perdavimu verslo atstovams.

REKLAMA
REKLAMA

„Įsivaizduokite, jei pasitvirtins gandas ir daugumos pašto darbuotojų etatai būtų sumažinti iki 0,35 etato. Po kelias valandas per dieną tuomet dirbtų paštininkai? Natūralu, jog jie nespėtų laiku aptarnauti visų gyventojų, todėl kiltų pastarųjų nepasitenkinimas, dalis klientų pradėtų ieškoti kitų galimybių ir kitų paslaugų teikėjų, o tai privestų Lietuvos paštą prie bankroto.“ – dalijosi įžvalgomis R. Žemaitaitis.

Tai ne vienintelis Lietuvos pašto veiklos trūkumas. Per pastaruosius pusę metų paštininkai išsakė daug kritikos darbdavio atžvilgiu – mažinami etatai, tačiau didinama darbo apimtis, mažinami atlygiai, darbuotojų skaičius, provincijų pašto skyriuose darbas vis dar nekompiuterizuotas, o pinigai neracionaliai skiriami naujiems pašto leidiniams ir katalogams.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nėra aišku, kas yra suinteresuotas tokiu Lietuvos pašto veiklos nestabilumu, o galbūt net ir bankrotu, tačiau ši regresuojanti situacija grasina daugybę pašto darbuotojų paversi bedarbiais, o visus Lietuvos gyventojus palikti be vieno iš svarbiausių komunikacijos subjektų.

Remigijus Žemaitaitis yra partijos „Tvarka ir teisingumas“ frakcijos Seime narys

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų