REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Populiariausias renginys dviratininkams „Velomaratonas“ ir LR Susisiekimo Ministerija pratęsė bendradarbiavimą saugaus dviračių eismo srityje. Pasak ministro Eligijaus Masiulio, pernai pradėta partnerystė su „Velomaratonu“ pasiteisino ir šiemet planuojama imtis dar aktyvesnės veiklos formuojant sąmoningą bei atsakingą dviratininkų kultūrą Lietuvoje, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Dviračiai Lietuvoje sparčiai populiarėja ir vis dažniau tampa ne tik laisvalaikio praleidimo būdu, bet ir susisiekimo priemone. Iki šiol didesnis dėmesys buvo skirtas vairuotojų švietimui bei prevencijai dviratininkų atžvilgiu, tačiau sparčiai padaugėjus dviratininkams, ženkliai padidėjo ir eismo įvykių, kuriuos, deja, neretai sukelia jie patys. Šiuo atžvilgiu, būtina investuoti į dviračių kultūros ugdymą“,– sako E. Masiulis.

REKLAMA

Ministro teigimu, savo mastu bei turimu svoriu „Velomaratonas“ įneša teigiamus pokyčius dviračių kultūros vystymuisi bei tampa reikšminga dviračių eismo saugos platforma, tad ilgai svarstyti bendradarbiavimo tąsos neteko.

„Metų sporto renginys 2010“ titulą turintis „Velomaratonas“ pernai pritraukė arti 3000 dviračių entuziastų ir pagal dalyvių skaičių tapo rekordinio dydžio sportiniu renginiu.

„Velomaratono“ organizatorius Benediktas Vanagas pažymi, kad praeitais metais, kartu su Susisiekimo Ministerija, pavyko surengti ne tik išskirtinę dviračių entuziastų šventę, bet ir suteikti naudingus saugaus eismo pagrindus jos dalyviams bei žiūrovams.

REKLAMA
REKLAMA

„Beveik 3000 dviratininkų maratone važiavo su šalmais, daugelis juos įsigijo pirmą kartą. Kiekvienas dalyvis gavo po „Velomaratono“ atšvaitą, o daugiau nei 200 vaikų buvo išdalintos šviesą atspindinčios liemenės. Viso renginio metu vyko įvairios edukacinės programos. Šiemet planuojame plėsti šį bendradarbiavimą bei rengti naujus projektus, prisidėsiančius prie sąmoningos ir aktyvesnės visuomenės ugdymo“,– pasakoja B. Vanagas.

Vienas tokių projektų, pasak organizatoriaus, įvyks šiandien Vilniaus Vingio parke. „Velomaratono“ dalyviai jame susitiks su dviračių sporto pasaulyje itin gerbiamu sportininku Vitaliu Vareikiu. Draugiško susitikimo metu jis atskleis 10 paslapčių, padėsiančių dalyviams kuo geriau ir saugiai įveikti „Velomaratono“ trasą, dalinsis praktiškais patarimais ir atsakinės į dviračių entuziastams rūpimus klausimus.

„Velomaratonas“ – antrus metus priešpaskutinį rugpjūčio sekmadienį vykstantis didžiausias sporto renginys Lietuvoje. Jo metu trijų kategorijų dviratininkai – vaikai, mėgėjai ir sportininkai – važiuoja įspūdinga dviračių maratono trasa, esančia Vilniaus senamiestyje. Renginio metu profesionalūs sportininkai rungsis 80 km trasoje, mėgėjų kategorijos dalyviai važiuos 24 km, o vaikų grupė – 2,4 km. Oficiali renginio svetainė: www.velomaratonas.lt.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų