REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valdiška Baltarusijos spauda apie Lietuvos teisines ir informacines paslaugas Aleksandrui Lukašenkai, persekiojant opoziciją, kalba mažai, tačiau nepriklausoma spauda ir internetas gyvai aptarinėja šį reikalą, – teigia internetinio naujienų portalo www.n–europe.eu vadovas Aleksejus Bratočkinas.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip portalui „Balsas.lt“ teigė A. Bratočkinas, vyrauja klausimas – kaip Lietuva galėjo taip pasielgti? „Tai siejama su neaiškia Lietuvos politika A. Lukašenkos režimo atžvilgiu ir net įtariami kažkokie slapti ryšiai tarp Lietuvos ir Baltarusijos, abiejų šalių vyriausybių. Daugelis nesupranta, kaip Lietuvoje veikia tokių sprendimų priėmimo mechanizmai“, – pasakoja jis.

REKLAMA

Anot A. Bratočkino bendras reakcijos pobūdis išties negatyvus. „Kalbama apie „išdavystę“. Tiesa, viskas šiek tiek sąlygiška, nes Lietuva iš esmės nemažai daro ir opozicijai, be to ten veikia ir Europos humanitarinis universitetas (nepriklausoma aukštoji mokykla, kuri 2004 metais buvo priversta nutraukti veiklą Minske, – „Balsas.lt“). Tad iš pradžių visi buvo tiesiog šokiruoti, paskui sekjė jūsiškių spaudos konferencijos, kurios kai ką paaiškino.

REKLAMA
REKLAMA

Dabar Baltarusijoje mėginama atrasti tokio Lietuvos poielgio priežastis. Nuop savęs pasakysiu, kad tai, kas įvyko, yra itin nemalonu“, – sakė A. Bratočkinas.

Incidentas kilo po to, kai Baltarusijos nevyriausybinės organizacijos „Viasna“ vadovas Alesis Beliackis buvo sulaikytas, nes Lietuva, pagal Baltarusijos teisinės pagalbos prašymą, suteikė informaciją apie jo ir kitų opozicionierių bankines sąskaitas. Vėliau, pati Lietuva dėl to pareiškė protestą, o institucijos ėmėsi aiškintis tarpusavyje – kas kaltas.

Politologas dėl Baltarusijos: užsienio politikos formuotojai neatliko namų darbų

R. Šimašius atsistatydinti neketina

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų