REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Vieno Italijos miestelio sprendimas uždrausti pardavinėti „dvokiantį“ užsienietišką maistą, ypač – kebabus, sukėlė imigrantų pasipiktinimą.

REKLAMA
REKLAMA

Savivaldos pareigūnų sprendimas uždrausti viename šiaurės Italijos mieste pardavinėti kebabus ir kitą „netradicinį“ maistą sukėlė vietos imigrantų bendruomenės pyktį, rašo dw-world.de.

REKLAMA

„Uždrausti kebabus Citadeloje yra tas pats, kad uždrausti picą Paryžiuje ar Niujorke“, – teigė Italijos Veneto regiono imigrantų atstovas Abdallah Khezraji.

Penktadienį Citadelos miesto taryba priėmė nutarimą, kuriuo draudžiama išduoti leidimus prekiautojams, norintiems viduramžių siena apsuptame Veneto mieste pardavinėti kebabus.

„Akivaizdu, kad šis maistas nėra mūsų tradicijos ar tapatybės dalis“, – teigė meras Massimo Bitonci, atstovaujantis valdančiojoje premjero Silvio Berlusconi koalicijoje esančiai Šiaurės lygos partijai.

REKLAMA
REKLAMA

Anot jo, „dėl kebabų valgymo būdo ir jų skleidžiamo kvapo, šis maistas netinkamas mūsų istoriniam centrui“.

Sprendimą įvesti draudimą jis teisino ir sveikatos sumetimais, teigdamas, kad nutarimas nukreiptas prieš „iškeptus ir tuomet ilgam laikui atviroje vietoje paliekamus patiekalus“.

Kebabas – patiekalas su ant iešmo kepama mėsa, dažnai patiekiamas suvyniotas į duoną – kilo Artimuosiuose Rytuose, tačiau pastaraisiais metais vis labiau populiarėja Italijoje ir kitose Europos šalyse.

M. Bitonci į pirmuosius laikraščių puslapius pateko ir 2009 metais, kai ėmėsi prieštaringai vertinamų priemonių prieš elgetas ir gatvės prekeivius  bei įvedė automobilių statymo apribojimus keliaujantiems su nameliais, taip stengdamasis atbaidyti klajojančias bendruomenes.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų