REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

„Tikrai niekada nemaniau, kad krepšinio teisėjo darbas gali būti toks pavojingas“, – vakar „Šiaulių naujienų“ žurnalistei sakė per praėjusį šeštadienį vykusį krepšinio turnyrą „Kai mūsų širdys plaka išvien“ per plauką mirties išvengęs Audrius Cinkutis.

REKLAMA
REKLAMA

Tuo metu, kai šiauliečiai varė kamuolį už Lietuvą, prie Šiaulių arenos organizuotas jaunimo krepšinio turnyras jau vienuolika metų krepšinio varžybose teisėjaujančiam arbitrui dar neįpusėjus varžyboms baigėsi išvyka greitosios automobiliu į ligoninę.

REKLAMA

Galėjo nukentėti bet kuris turnyro dalyvis

„Net nesupratau, kas ten įvyko – ant manęs tiesiog užvirto krepšys, kuris praskėlė galvą ir nuskėlė priekinius bei apatinius dantis. Svarbiausia, kad esu gyvas... Aš manau, kad man į galvą pataikė susmukęs krepšinio lankas“, – sako nuo šeštadienio Respublikinės Šiaulių ligoninės Neurochirurgijos skyriuje gulintis vaikinas.

Jis vis dar laukia tyrimų rezultatų. „Pirminiai tyrimų rezultatai rodė, kad niekas nelūžę, tačiau man labai skauda kaklą. Gydytojai sako, kad tai turbūt – sumušimo pasekmė. Jau prašiau, kad mane išleistų namo“, – šypsotis bandė krepšinio teisėjas.

REKLAMA
REKLAMA

Audrius Cinkutis sako nenorintis nieko kaltinti: „Visko būna – per audrą lūžta medžiai, o čia užvirto krepšys. Nuo tokių atvejų neapsisaugosi...“

Per plauką didesnės nelaimės išvengęs krepšinio teisėjas priekaištų neturintis ir turnyro organizatoriams, nes „Saulės“ sporto mokykla jau pažadėjo padengti visas gydymo išlaidas ir padėti kiek reikės, tačiau akivaizdu viena – jo vietoje galėjo atsidurti bet kuris krepšinio turnyre dalyvavęs vaikas, o ant jo užvirtus krepšinio stovui viskas galėjo baigtis ir mirtimi.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Kažkas ištraukė stovo kištuką

„Saulės“ sporto mokyklos direktorius Benjaminas Kirstukas taip pat pripažįsta, kad ši nelaimė galėjo baigtis kur kas skaudžiau: „Gatvės krepšinio turnyrus organizavome jau dešimtis kartų. Niekada nebuvo nieko panašaus nutikę, tačiau akivaizdu, kad nukentėti galėjo bet kuris dalyvis... Tai – labai baisus įvykis“.

Mokyklos vadovas sako manantis, kad tai – piktadario darbas: „Kito varianto nėra, nes kažkas ištraukė apsauginį kištuką, kuris užfiksuoja stovą. Jį radome šalia krepšio iškart po nelaimės. Kitaip stovas nebūtų nusileidęs... Nebuvo kitos išeities, kaip tik įkišti jį atgal, pastatyti stovą ir baigti turnyrą, nes varžybos buvo net neįpusėjusios. Kad nelaimė nepasikartotų – šalia krepšinio stovo pastatėme žmogų, kuris jį saugojo“.

REKLAMA

Paklaustas, kaip ketinama apsisaugoti nuo tokių nelaimių kitų krepšinio turnyrų metu, B. Kirstukas sakė, kad čia būtina padaryti išvadas: „Reikės rūpintis ne tik teisėjavimu, bet ir apsauga. Reikės vėl šalia stovo statyti žmogų, kuris atbaidytų visus piktavalius, nes apsauginės tvorelės, skiriančios krepšininkus ir žiūrovus, matyt, negana“.

Ligoninė policijai nepranešė

Redakcijos žiniomis vakar popietę Respublikinės Šiaulių ligoninės Priėmimo skyrius Šiaulių apskrities VPK pareigūnams apie nelaimę dar nebuvo pranešę.

Šiaulių policijos Viešųjų ryšių poskyrio viršininkas Artūras Šliavas „Šiaulių naujienoms“ vakar sakė, kad ikiteisminis tyrimas dėl šeštadienio įvykusios nelaimės bus pradėtas tik tuomet, kai iš ligoninės bus gautas pranešimas.

Aušra LAURINKIENĖ

Krepšinio stovas užgriuvo teisėją

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų