REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuva tuštėja, šimtai tūkstančių tautiečių palikę Lietuvą ir išvyko ieškoti geresnio gyvenimo į užsienį. Ypatingai migracija suaktyvėja vasarą, o viena populiariausių krypčių – Didžioji Britanija. Manoma, kad vien Londone lietuvių yra apie du šimtus tūkstančių. Ko jie ten visi bėga? Nejaugi ten iš tiesų taip lengvai uždirbami pinigai ir taip gera gyventi? „Kakadu vasara“ komanda nusprendė pažvelgti į emigrantų kasdienybę.

REKLAMA
REKLAMA

Nemažai lietuvių gyvena tiesiog gatvėse, čia jie ir dirba, o pusę uždarbio dažnai turi atiduoti „geradariams“ darbdaviams. Kitiems pasiseka geriau – konsteblis Rytis policijoje jis dirba jau kelerius metus. Tai vienintelis lietuvis, užimantis tokias aukštas pareigas Londono policijoje. Konfliktai, muštynės ir kitos problemos – jo kasdienybė. Neretai jam tenka vykti raminti įsisiautėjusių tautiečių, mat rajone, kuriame Rytis dirba, gyvena apie penkiasdešimt tūkstančių lietuvaičių.

REKLAMA

„Būna grasinimų, kad surasim čia tave, todėl saugokis, bet yra ir tokių, kurie padėkoja. Tikriausiai toks yra kiekvieno policininko darbas“, ‒ komentuoja Rytis.

Dažnai lietuvaičiai įsikuria ir apleistuose namuose Didžiojoje Britanijoje dar vadinamais „skvotais“.

Saulius, kaip ir daugelis kitų, į Londoną atvyko ieškoti geresnio gyvenimo. Vyras galvojo, kad susiradęs darbą ir užsidirbęs pinigų, grįš į tėvynę, nusipirks butą ir laimingai gyvens. „Kadadu vasara“ žurnalistams jis pasakojo, kad atvykęs į Londoną pradėjo dirbti. Tačiau atėjus laikui mokėti algas – darbdaviai kažkur dingo su visais dokumentais, o be jų susirasti darbą – beveik neįmanoma.

REKLAMA
REKLAMA

„Tiesiog pikti žmonės, kurie mane apgavo, paėmė visus mano dokumentus. Aš jų Londone neberasiu. Kaip ir visus kitus savo tautiečius apgaudinėja ir lietuviai“, ‒ pasakojo Saulius.

Saulius ir keletas „likimo draugų“ apleistame name gyvena jau beveik pusmetį. Kasdien vyrai keliasi anksti ryte ir eina ieškoti bent trumpalaikio darbo, kad užsidirbtų nors keletą svarų maistui.

Siūlome pažiūrėti visą „Kakadu vasara“ komandos reportažą:

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų