REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba susirūpinusius tėvus dėl Lietuvoje parduodamo kūdikių maisto saugumo ramina, kad tokiems nesaugiems produktams kelias yra operatyviai užkertamas, jie atšaukiami iš rinkos ir saugiai sunaikinami.

REKLAMA
REKLAMA

Nerimą tėvams sukėlė socialiniame tinkle www.facebook.com paskelbta informacija, kad „Nestle Prancūzija“ savanoriškai išėmė iš prekybos vieną partiją „Nestle P'tit Pot receette banana“ bananų tyrelės kūdikiams, parduodamos stikliniuose indeliuose.

REKLAMA

Buvo atšaukta tik viena šio produkto gamybos siunta saugumo sumetimais po to, kai „Nestle Prancūzija“ gavo žinutę iš vartotojo, radusio stiklo šukių viename iš indelių.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) patikrino šią informaciją ir informavo, kad Lietuvoje „Nestle“ kūdikių mitybos produktus platina UAB „Nestle Baltics“. Minėtos partijos bananų tyrelė nebuvo išplatinta Lietuvoje, nes įmonė šiais produktais Baltijos šalyse neprekiauja. Lietuvos rinkoje parduodami „Gerber“ prekinio ženklo produktai.

REKLAMA
REKLAMA

Vis dėlto VMVT neneigia, kad atvejų, kai skelbiamas skubus pranešimas dėl nesaugių kūdikių ir mažų vaikų maisto produktų pasitaiko. Nesaugus produktas gali būti identifikuojamas valstybinės maisto kontrolės, įmonės savikontrolės metu ar esant vartotojų skundams.

Visais atvejais informuojama Europos Komisija, apie nesaugų produktą išsiunčiamas RASFF pranešimas visoms Europos Sąjungos valstybėms. Šalys, kuriose nesaugus produktas buvo išplatintas, nedelsiant imasi priemonių, kad būtų užkirstas kelias šio produkto vartojimui. Produktas skubiai atšaukiamas iš rinkos ir saugiai sunaikinamas, informuojami vartotojai.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Per pastaruosius metus VMVT gavo tris pranešimus apie nesaugius kūdikių ir mažų vaikų maisto produktus, kurie buvo išplatinti Lietuvoje. Per RASFF sistemą buvo gautas pranešimas, kad įmonės savikontrolės metu buvo nustatyta stiklinių indelių, į kuriuos buvo supakuoti „Abrikosų ir kriaušių piurė“, „Slyvų piurė“, „Persikų ir ryžių piurė“ bei „Obuolių piurė“, deformacija. Indelius atidarant buvo grėsmė, kad stiklas gali dužti.

Lietuvoje šį produktą importavusi įmonė UAB „Sabinos sandėliai“ buvo nedelsiant patikrinta. Patikrinimo metu nustatyta, kad produktas neišplatintas į mažmeninės prekybos vietas. Maisto inspektoriai uždraudė teikti į rinką ir produktas buvo saugiai sunaikintas.

REKLAMA

Šiemet kovo viduryje VMVT gavo skubų RASFF pranešimą dėl per didelio vitaminų ir mineralų kiekio kūdikių maiste iš Vokietijos keturių skirtingų rūšių „Aptamil“ pieno mišiniuose. Įmonė UAB „Nutricia Baltics“, platinanti šiuos produktus Lietuvoje, nedelsiant pati ėmėsi priemonių ir glaudžiai bendradarbiaudama su VMVT skubiai pašalino šiuos produktus iš rinkos bei informavo vartotojus apie esamą padėtį.

Šių metų birželio pradžioje gautas RASFF pranešimas dėl UAB „Abbot Laboratories“ platinamo specialios medicininės paskirties maisto produkto „Similac HE“, gavus vartotojų skundų dėl blogo kvapo ir skonio. Šių produktų platintojas Lietuvoje taip pat nedelsdamas atšaukė produktus iš rinkos, buvo informuoti vartotojai.

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba teigia visada operatyviai reaguojanti į visus skubius pranešimus, susijusius su nesaugiais maisto produktais, ir imasi visų priemonių, kad šie produktai nepatektų vartotojui.

Skaitytojo naujiena: kūdikių maiste – stiklas

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų