REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Paskutinį vasaros mėnesį Druskininkuose jau vienuoliktą kartą rengiamas tarptautinis konkursas–festivalisMuzika be sienų“. Rugpjūčio 14–23 dienomis šiame kurorte vyks net trys atlikėjų konkursai, klausytojų lauks plati koncertinė ir edukacinė programa.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak vienos iš festivalio rengėjų pianistės doc. Aleksandros Žvirblytės, kasmet renginio populiarumas auga, plečiasi ir jo svečių geografija – šiais metais norą dalyvauti festivalyje pareiškė daugiau kaip 100 dalyvių iš Baltijos, NVS, Skandinavijos šalių, Kazachstano, Gruzijos, Vokietijos.

REKLAMA

"Pirmą kartą sulauksime dalyvių iš Ispanijos. Konkurso dalyviams talkins kamerinis orkestras, vadovaujamas Lietuvos nacionalinės filharmonijos dirigento, Nacionalinės premijos laureato Roberto Šerveniko, diriguojamas Modesto Barkausko.

Festivalio dienomis vyks net trys konkursai: pianistų solistų, kamerinių ansamblių ir pianistų su kameriniu orkestru.

Be konkursų, festivalyje druskininkiečiams ir kurorto svečiams bus pristatyta nemažai įdomių renginių. Minint Mikalojaus Konstantino Čiurlionio metus, „Muzika be sienų“ ypatingai pagerbs šio genijaus atminimą. Vieną iš koncertų, kuriame skambės vien M. K. Čiurlionio kūriniai, surengs europarlamentaras, M. K. Čiurlionio kūrybos tyrinėtojas ir atlikėjas prof. Vytautas Landsbergis. Projekte „M. K. Čiurlionis, jo amžininkų kūryba ir epocha“ M. K. Čiurlionio ir jo amžininkų kūrinius atliks garsūs muzikai iš Lietuvos, Švedijos, Lenkijos,Vokietijos, Rusijos.

REKLAMA
REKLAMA

Festivalis rengia ir bendrą projektą su Lietuvos kompozitorių sąjunga „Muzika Čiurlioniui“. Klausytojai turės galimybės ne tik susipažinti su naujausiais lietuvių kompozitorių opusais, bet ir išgirsti retai Lietuvoje skambančius kaimyninių šalių kūrėjų opusus, kuriuos atliks konkursų vertinimo komisijų nariai, ankstesnių konkursų laureatai.

M. K. Čiurlionio kūryba ir asmenybė įvairiais aspektais bus pristatyta autoriniuose žinomų muzikologų, kultūrologų, atlikėjų seminaruose.

Festivalio programoje muzikai iš Lietuvos, Lenkijos, Gruzijos, Ukrainos, Rusijos, Skandinavijos ir kitų šalių koncertuos Druskininkų sanatorijose, SPA „Vilnius“ konferencijų centre, M. K. Čiurlionio memorialiniame muziejuje.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Tradiciškai festivalis bendradarbiauja su Lietuvos specialiosios kūrybos draugija „Guboja“ – žymūs profesoriai iš Lietuvos ir užsienio dirbs su neįgaliais muzikais, konkurso–festivalio dalyviai drauge su neįgaliais atlikėjais surengs koncertą Druskininkų miesto aikštėje.

Kaip visuomet svetingai renginio dalyviams ir klausytojams duris atvers Druskininkų M. K. Čiurlionio meno mokykla.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų