REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Tyrinėtojai nustatė, kad šių dienų 20-40 metų asmenys labai skiriasi nuo vyresnio amžiaus žmonių ar dabartinių moksleivių bei studentų. Šie žmonės (mokslininkų pavadinta karta X) į istoriją pateks kaip karta be sekso.

REKLAMA
REKLAMA

Čikagos universiteto nauji sociologiniai tyrimai parodė, kad neištikimybė tarp sutuoktinių pasitaiko rečiau tarp žmonių, gimusių 1965-1985 metais. Jie yra linkę turėti mažiau seksualinių partnerių, nei gimę šiek tiek anksčiau ar šiek tiek vėliau.

REKLAMA

Mokslininkų nuomone, AIDS atsiradimas ir skyrybų bumas šiek tiek pakeitė situaciją. Žmonės pradėjo labiau vertinti ištikimybę ir mažiau domėtis „laisva meile“.

Atsiradus kontraceptinėms tabletėms, asmenys, gimę iki 1960 metų, pasinėrė į seksualinį avantiurizmą. Tačiau tai nieko gero nedavė, pagausėjo skyrybų skaičius. „Karta X“ įtikino sekančias kartas, kad reikia vengti neištikimybės.

Paaugliai ir tie, kuriems dabar šiek tiek per 20 metų negavo tokios pamokos – jiems, interneto dėka, seksas vis dažniau tampa pasilinksminimo priemone.

REKLAMA
REKLAMA

Žmonių, gimusių nuo 1960 metų vidurio iki 1980 metų vidurio, brandos privalumas yra tas, kad jie irgi turi atsitiktinius seksualinius ryšius, tačiau tai vyksta žymiai rečiau ir ne tokia forma, kaip dabartinių paauglių ar studentų.

Terminas „karta X“ pirmą kartą pavartotas 1960 metais, šiuo metu vartojamas, norint apibūdinti asmenis, gimusius ir augusius 1990 metais.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų