REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rusijoje besislapstantiems įtariamiesiems gresia bausmė iki gyvos galvos.

Antradienį, rugpjūčio devintą dieną, Vilniaus pirmosios apylinkės teismas tenkino Generalinės prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo departamento prokuroro prašymą Medininkų bylos įtariamiesiems, buvusiems Rygos specialaus milicijos būrio smogikams 43 metų Aleksandrui Ryžovui, 45 metų Andrejui Laktionovui bei 51 metų Česlavui Mlinykui  skirti kardomąją priemonę – suėmimą.

REKLAMA
REKLAMA

Trijulei už akių pateikti įtarimai dėl tarptautinės teisės draudžiamo elgesio su žmonėmis.

REKLAMA

Teismas konstatavo, jog yra pagrįstas pagrindas manyti, kad įtariamieji bėgs ir slėpsis nuo ikiteisminio tyrimo pareigūnų, prokuroro ir teismo, kadangi jie įtariami labai sunkaus nusikaltimo padarymu, už kurį Baudžiamasis kodeksas numato itin griežtą  laisvės atėmimo bausmę – kalėjimą iki gyvos galvos.

Tai suvokdami, rašoma nutartyje,  įtariamieji gali siekti išvengti baudžiamosios atsakomybės neteisėtais būdais. Be to, iš pateiktos ikiteisminio tyrimo medžiagos matyti, kad jie turi ryšių užsienyje.

REKLAMA
REKLAMA

Kadangi jie yra kitos šalies piliečiai, Lietuvos Respublikoje įtariamieji neturi gyvenamosios vietos  ir darbo,  Lietuvoje nėra saistomi jokių stiprių socialinių ryšių.

Nutartyje teismas įpareigojo prokurorą sulaikytuosius įtariamuosius ne vėliau kaip per 48 valandas nuo jų sulaikymo momento pristatyti juos ikiteisminio tyrimo teisėjui apklausai dėl suėmimo pagrįstumo.

Ši nutartis per 20 dienų nuo jos priėmimo gali būti skundžiama Vilniaus apygardos teismui.

Šiuo metu A. Ryžovas, A. Laktionovas ir Č. Mlynikas šiuo metu yra Rusijoje. Vienas jų – A. Ryžovas atlieka bausmę už kitus nusikaltimus. A. Laktionovas ir Č. Mlynikas dirba saugos tarnyboje. Ar Rusija išduos savo piliečius kol kas yra tik derybų klausimas.

Vienas įtariamųjų, smogikų bendras, 48 metų Konstantinas Michailovas jau yra nuteistas iki gyvos galvos. Jis kreipėsi į Europos žmogaus teisių teismą tikindamas, jog yra nuteistas be pagrindo ir įrodymų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų