REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS
0
TV3

Rugpjūčio 7-ą dieną socialinė kampanija „Futbolininkai sako-nevairuok apsvaigęs“ vyko Šiaulių miesto centriniame stadione, kuriame vietos „Šiaulių“ klubas žaidė A lygos rungtynes su Alytaus „Dainava“, teigiama pranešime spaudai.

REKLAMA
REKLAMA

Galutinis rungtynių rezultas 3:1 be jokios abejonės nuvylė visus „Šiaulių“ futbolo klubo sirgalius, kurių šį kartą į stadioną palaikyti savos komandos susirinko virš 1200. Nors „Šiaulių“ futbolininkai sukūrė gerokai daugiau progų įvarčiui įmušti, šį kartą fortūna šypsojosi „Dainavos“ komandai, kuri po laimėtų rungtynių turnyrinėje lentelėje baigia pasivyti tuos pačius „Šiaulius“.

REKLAMA

Nors po rungtynių geltonai juodų komandos žaidėjai buvo prastos nuotaikos, vienintelio įvarčio autorius brazilas Juvenal Gomes da Silva sutiko pasidalinti mintimis apie socialinę akciją „Futbolininkai sako – nevairuok apsvaigęs“. „Sportas ir svaiginimasis nesuderinami. Ar isivaizduojate kaip atrodytų girtas futbolininkas aikštėje?  Lygiai taip pat ir su vairavimu. Kaip gali vairuoti apsvaigęs? Juk anksčiau ar vėliau atsidursi griovyje, ar dar blogiau – sužalosi nekaltą žmogų. Šiauliuose turime tikrai daug puikių sirgalių ir aš nuoširdžiai tikiu, kad jie yra sąmoningi ir atsakingi. Tuo pačiu kviečiu visus vairuotojus liautis kvailiojus ir vietoje svaiginimosi pradėti sportuoti. “ – kalbėjo Juvenal Gomes da Silva.

REKLAMA
REKLAMA

Statistikos departamento duomenimis, 2010 m. dėl neblaivių vairuotojų kaltės užregistruoti 243 eismo įvykiai, juose žuvo 27 žmonės, 329 buvo sužeisti. Palyginti, 2009 m. neblaivūs vairuotojai sukėlė 312 eismo įvykių, juose žuvo 39, sužeisti 426 žmonės. 2010 metais policijos pareigūnai iš viso užregistravo 13 690 neblaivių vairuotojų, 2009 m. šis skaičius buvo kiek didesnis – 14 883.

Prie socialinės kampanijos „Futbolininkai sako–nevairuok apsvaigęs“ jau prisijungė“:

Lietuvos nacionalinės vyrų futbolo rinktinės žaidėjai; Lietuvos futbolo federacija; Lietuvos policijos departamentas; Panevėžio „Ekrano“, Marijampolės „Sūduvos“, Gargždų „Bangos“, Tauragės „Tauro“, Šiaulių „Šiaulių“ klubų žaidėjai bei  Lietuvos U-21 futbolo rinktinė.

Socialinės kampanijos iniciatorė – Lietuvos Respublikos Susisiekimo ministerija. Socialinės kampanijos vykdytoja – reklamos agentūra „Euroreklama“.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų