REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Visi atvykstantieji į Aliaską paprastai turi sąrašą dalykų, kuriuos norėtų pamatyti, bet dažniausiai šio sąrašo viršuje puikuojasi pageidavimas pamatyti tikrą Aliaskos grizlį.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip rašoma tinklalapyje great-vacation-in-alaska.com, Aliaska, tai vieta, kurioje pati didžiausia rudųjų, juodųjų ir poliarinių lokių populiacija pasaulyje, tad lokį Aliaskoje galima pamatyti net ir tokiose vietose kaip mokyklos stadionas. Sunkiausia sutikti poliarinius lokius, nes šie gyvena šiauriausiuose valstijos regionuose. Kaip teigia gamtosaugos specialistai, jei paisysite saugumo taisyklių, tai susitikimas su lokiu nebus pavojingas, o įspūdžiai išliks atmintyje visam gyvenimui.

REKLAMA

1. Smalsiems turistams Aliaskoje organizuojamos specialios lokių stebėjimo išvykos. Dažniausiai šios išvykos rengiamos į Katmai nacionalinį parką, kur gyvena daugiau nei du tūkstančiai lokių. Tokia išvyka kainuoja apie 500 dolerių.

2. Kita galimybė pamatyti Aliaskos lokius – apsilankymas Aliaskos laukinės gamtos išsaugojimo centre. Tai nėra zoologijos sodas, kaip kad gali pasirodyti, tai gamtos parkas, kurį 1988 metais 150 akrų žemės plote įkūrė Maikas Milleris. Parkas rūpinasi sužeistais ar našlaičiais likusiais gyvūnais. Parke galima sutikto rudųjų ir juodųjų lokių, briedžių, elnių.

REKLAMA
REKLAMA

Lokiai (nuotr.nps.gov) (nuotr. Balsas.lt)Lokiai (nuotr.nps.gov) (nuotr. Balsas.lt)

3. Dar viena galimybė pamatyti lokį – apsilankymas Bird Creek vietovėje, kuri yra vos penkiolika minučių kelio nuo Anchorage gyvenvietės. Tai viena geriausių ir patogiausiai privažiuojamų žvejybos vietų Aliaskoje, o ten, kur žuvis, dažniausiai netoliese būna ir lokiai.

Neseniai ši vieta tapo dar labiau pritaikyta turistų reikmėms – nutiestas kelias, įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės ir net specialios vietos norintiems pasigėrėti puikiu kraštovaizdžiu.

Lokiai (nuotr.nps.gov) (nuotr. Balsas.lt)Lokiai (nuotr.nps.gov) (nuotr. Balsas.lt)

4.Pamatyk lokį gamtoje! Aliaska yra Aliaska ir galimybė pamatyti lokį gali pasitaikyti bet kuriuo metu ir beveik bet kurioje vietoje. Aliaskoje nuolat per žinias pranešama apie lokių užpultus žmonės, tad savarankiškai išsiruošti ieškoti lokio nepatariame.

Lokiai (nuotr.nps.gov) (nuotr. Balsas.lt)Lokiai (nuotr.nps.gov) (nuotr. Balsas.lt)

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų