REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Dubajaus aukščiausieji dvasininkai pareiškė, kad musulmonai, gyvenantys aukščiausiame pastate pasaulyje, per Ramadaną pasninkauti turės ilgėliau. Kaip žinoma, per Ramadaną – šventąjį musulmonų mėnesį – islamo religijos išpažinėjams nuo pat aušros iki saulėlydžio valgyti ir gerti draudžiama.

REKLAMA
REKLAMA

Taip jau motulei gamtai sutvėrus, tie, kurie yra aukščiau, lyginant su ant žemės esančiaisiais, su saule atsisveikina vėliau. Tai reiškia, kad Burj Khalifos, beveik kilometro aukščio Dubajaus dangoraižio gyventojai saule mėgaujasi ilgėliau.

REKLAMA

Vadinasi, dvasininko Ahmedo Abdulos Azizo al-Haddado teigimu, šiems, gyvenantiems taip aukštai, prieš pradedant valgyti, derėtų lukterėti pora minučių, kol saulė visiškai pasislėps už jų matymo zonos.

Kitas Dubajaus dvasininkas Mohammedas al-Qubaisis taip pat teigė, kad žmonės, gyvenantys didesniame nei 80 aukšte turi badauti dviem minutėmis ilgiau už gyvenančiuosius žemiau. O reziduojantys 150 aukšte turi pakentėti net trimis minutėmis ilgiau, prieš pradėdami valgyti ir gerti, rašo bbc.co.uk.

REKLAMA
REKLAMA

828 metrų aukščio Burj Khalifa, turintis 160 aukštų, duris atvėrė 2010 metais.

Islamo dvasininkų tegimu, tokių precedentų dėl badavimo trukmės ir aukščio jau yra buvę, ir šie niuansai yra įtvirtinti Islamo įstatymuose.

Ponas Qubaisi taip pat pavirtino, kad lygiai tokių pat taisyklių, taikomų šiame daugiaaukštyje, turėtų laikytis ir kitose itin aukštose vietose esantys musulmonai. Pavyzdžiui, kalnuose Ramadano metu taip pat derėtų atkreipti dėmesį ir pasninkauti ilgiau.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų