REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Apklausus daugiau nei 7 tūkst. respondentų paaiškėjo, kad 47 proc. apklaustųjų šiemet ketina įsigyti naują kuprinę. Net 32 proc. iš jų teigia, kad perkant naują kuprinę, svarbiausia – kuprinės stilingumas. Medikai, renkantis iš gausybės modelių kuprinių, ragina išsirinkti stuburą tausojančias, kokybiškas kuprines.

REKLAMA
REKLAMA

Pasak medikų, netinkamai parinkta kuprinė mokyklinukui gali sukelti laikysenos pakitimų. Dažniausiai netaisyklinga laikysena atsiranda vaikams nuo 8-10 metų, kai stuburas dar tik formuojasi. Parinkta netinkama kuprinė gali tapti netaisyklingos laikysenos, pažeisto stuburo, apsunkintos vidaus organų veiklos priežastimi.

REKLAMA

Dizaineris renkasi ne vien stilingą

Drabužių dizaineris Seržas Gandžiumianas sako, kad savo vaikams renkasi kuprinę ne tik dėl gero dizaino.

“Sužinojome, kad dukrą kamavęs nugaros skausmas prasidėjo dėl netinkamai parinktos kuprinės. Todėl kaskart pirkdami naują kuprinę atidžiai renkamės ir ieškome ergonomiškos, atitinkančios nugaros išlenkimus. Svarbu, kad sunkios knygos kuprinėje būtų kuo arčiau stuburo, nešokinėtų. Man, kaip ir kiekvienam tėvui, rūpi vaiko sveikata,“ – sako dizaineris.

REKLAMA
REKLAMA

Kuprines parduodančių specialistų teigimu, tėvai neretai leidžia vaikams patiems išsirinkti kuprinę, o į svarbius kuprinei keliamus reikalavimus sveikatos atžvilgiu nekreipia dėmesio.

“Kuprinė gali būti ir aksesuaras, tačiau moksleiviui ji pirmiausia turi būti funkcionali. Mokinys vidutiniškai nešiojasi 3-4 kg ar daugiau knygų, kas yra didelė apkrova stuburui kiekvieną dieną. Todėl reikia įvertinti ne tik kuprinės dizainą stilingumo prasme, bet rinktis ir pagal tai, kaip petnešos, nugarėlė ir kitokios svarbios detalės tinka konkrečiam vaikui,“ – pasakojo „Office 1“ parduotuvių tinklo vadovas Arūnas Ramonas.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Jo teigimu, gerą kuprinę išsirinkti gali padėti specialistai, kurie moksleivius ir jų tėvelius konsultuos iki rugsėjo 1-osios prekybos centre „Panorama“ vykstančioje „Didžiausioje kuprinių mugėje“. Trečią kartą organizuojamoje mugėje bus pristatoma per 300 kuprinių modelių.

Į ką reikia atsižvelgti renkantis kuprinę:

Medžiagos. Gamyboje panaudotos lengvos ir tvirtos, beveik neblunkančios, lengvai valomos ir malonios paliesti.

Korpusas. Itin tvirtas, išlaikantis stabilumą ir neleidžiantis suplyšti medžiaginėms gaminio dalims bei apsaugantis viduje esančius daiktus. Geriausių kuprinių rėmai gaminami iš specialaus itin tvirto ir lengvo plastiko.

REKLAMA

Nugarėlė. Tikras technologijos šedevras, garantuojantis patogumą bei sveiką stuburo padėtį. Aukštos kokybės nugarėlės paskirsto svorį, kad nebūtų apkraunamas stuburas. Specialus tinklelis ir kanalai tarp atramų pagalvėlių leidžia cirkuliuoti orui ir vėdina nugarą, kad ji neprakaituotų ir nusimetęs kuprinę vaikas neperšaltų.

Svoris. Gera kuprinė, kuri yra talpesnė ir turi daugiau funkcijų, paprastai sveria daugiau, tačiau į tokią kuprinę įdėtas 4-5 kg svoris pasiskirsto tolygiau ir spaudžia žymiai mažiau, nei 3 kg svoris plonoje medžiaginėje kuprinėje.

REKLAMA

Diržai ir užsegimai. Platūs, su papildomais paminkštinimais, reguliuojamo ilgio. Papildomas svorį reguliuojantis diržas, susisegantis per juosmenį, dar geriau paskirsto svorį. Taip pat svarbu papildoma rankena, nes trumpus atstumus vaikas neretai nešasi kuprinę rankoje. Įsidėmėkite – tvirčiausi užsegimai – magnetiniai, kurie yra labai patogūs ir ilgaamžiai.

Pagrindas. Geros kuprinės taip pat turi kojeles arba bent pakietintą drėgmei nepralaidų dugną, kuris saugo, kad pastačius kuprinę ant žemės ar grindų ji nesusiteps ir nesudrėks.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Skyriai ir kišenės. Kai kurios kuprinės turi specialią šilumai nepralaidžią kišenę, į kurią patogu susidėti priešpiečius.

Saugumas. Visose kuprinės pusėse, ant diržų ir sagties yra pritvirtinti šviesą atspindintys elementai.

Garantija: Gera kuprinė – nemaža, tačiau ilgalaikė investicija. Jai paprastai suteikiama garantija nuo kelių mėnesių iki 3 metų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų