REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Lietuvos autorių teisių gynimo asociacijos agentūra (LATGA-A) kreipėsi į Generalinę prokuratūrą, Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybą ir Valstybinę mokesčių inspekciją (VMI) dėl ikiteisminio tyrimo pradėjimo bilietų platinimo bendrovei „Tiketa“ ir koncertų organizatoriui „CRG-9“. Manoma, kad dėl galimai nusikalstamų šių bendrovių veikų LATGA-A atstovaujami autoriai negavo mažiausiai 15 tūkst. Lt autorinio atlyginimo, o įmonės bandė nuslėpti apie 423 tūkst. litų pajamų.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša LATGA-A, agentūra šią gegužę su bendrovė „CRG-9“ pasirašė sutartį dėl asociacijos administruojamų autorių muzikos kūrinių panaudojimo viešam gyvam atlikimui grupės „Scorpions“ koncertinėje programoje. Pagal ją kūrinių naudotojas įsipareigojo mokėti LATGA-A autorinį atlyginimą – dalį nuo pajamų, gautų už parduotus bilietus.

REKLAMA

Tačiau įvykus koncertui, LATGA-A atstovams per klaidą buvo persiųstas bendrovių „Tiketa“ ir „CRG-9“ darbuotojų susirašinėjimas, iš kurio akivaizdu, kad minėtos bendrovės galėjo nuslėpti daugiau nei 423 tūkst. litų gautų pajamų už „Scorpions“ koncertą. Po šio incidento LATGA-A nusprendė kreiptis į Prokuratūrą.

„Iš mums perduotos informacijos matyti, kad bendrovės tarėsi, kaip apgauti autorius ir jiems sumokėti mažiau autorinio atlyginimo. Tokie bandymai apgauti Lietuvos ir užsienio kūrėjus ne tik sukrečia, bet ir skatina mus dar aktyviau ginti autorių interesus ir siekti, kad jiems būtų išmokėtas teisėtai priklausantis atlygis“, – teigia LATGA-A generalinis direktorius Edmundas Vaitekūnas.

REKLAMA
REKLAMA

Įtariama, kad nuslėpę tikrąsias už bilietus gautas pajamas nuo VMI ir tokiu būdu nesumokėję pridėtinės vertės bei pelno mokesčio, bendrovės siekė išvengti mokestinių prievolių ne tik LATGA-A, bet ir valstybei.

„Iš susirašinėjimo galima daryti prielaidą, kad bendrovė „Tiketa“ elgėsi neteisėtai teikdama ir kitas ataskaitas apie už bilietų pardavimą gautas pajamas, tad kreipdamiesi į Prokuratūrą, paprašėme ištirti ir dar dviejų koncertų organizatorių veiksmų teisėtumą. Jei ikiteisminio tyrimo metu bus nustyta, kad informacija apie dalį pajamų, gautų už parduotus bilietus, buvo nuslėpta, LATGA-A teiks civilinį ieškinį dėl padarytos žalos atlyginimo“, – teigia LATGA-A advokatas Andrius Iškauskas.

Pareiškimuose kompetentingoms institucijoms prašoma ištirti, ar bendrovių „Tiketa“ ir „CRG-9“ veiksmai gali būti įvertinti kaip sukčiavimas, turtinės žalos padarymas apgaule, neteisingų duomenų apie pajamas, pelną ar turtą pateikimas, apgaulingas apskaitos tvarkymas, dokumentų suklastojimas ar disponavimas suklastotu dokumentu.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų