REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Rugsėjo 25-27 dienomis į Lietuvą atvyks bent keletas į turtingiausių JAV kompanijų sąrašą „Fortune 500“ patenkančių verslo gigantų – telekomunikacijų bendrovė „AT&T“ bei energijos sektoriaus milžinas „Exelon“. Šios kompanijos dalyvaus Lietuvoje pirmą kartą organizuojamoje sertifikuotoje JAV prekybos misijoje ir domėsis investavimo galimybėmis.

REKLAMA
REKLAMA

Misijoje taip pat investavimo žvalgybas atliks programinės įrangos gamintoja „Foxit software“, informacinių technologijų ir verslo sprendimų tiekėja „Informatix, Inc.“ bei alternatyvių elektros energiją tiekiančių bokštelių gamintoja „Critical Solutions“.

REKLAMA

Rugsėjį įvyksiančiai prekybos misijai pradžią, anot JAV ambasadorės J.E. Anne E. Derse, davė JAV komercijos departamento sekretoriaus patarėjo Juan Verde vizitas Lietuvoje2010 metais.

„Jam didžiulį įspūdį paliko Lietuvoje besidarbuojantys aukštos kvalifikacijos profesionalai, aukšta darbo etika, milžiniškas inovacijų potencialas bei strategiškai patogi geografinė padėtis. Lietuvoje yra didelė Europos Sąjungos rinkos dalis, be to Lietuva turi daug patirties prekiaujant su Rytų rinkomis“, - surengtoje spaudos konferencijoje kalbėjo JAV ambasadorė.

REKLAMA
REKLAMA

Jos teigimu, organizuojama misija gali prisidėti prie naujų darbo vietų Lietuvoje kūrimo bei kelti abiejų šalių ekonomikos lygį.

Konferencijoje dalyvavęs Ūkio ministras Rimantas Žylius tikino, kad rugsėjį įvyksiantis renginys tęs Vyriausybės politiką užsienio investicijų pritraukimo srityje.

„JAV 2010 metais buvo 13-toje vietoje pagal Lietuvos eksportą. JAV rinka yra didžiulė ir labai svarbi rinka Lietuvos įmonėms. Tai suprasdama Ūkio ministerija ieško būdų, kaip skatinti bendradarbiavimą su JAV ekonomikos srityje. Prekybos misija yra viena iš priemonių. Artimiausiu metu atidarysime „Investuok Lietuvoje“ atstovybę Silicio slėnyje, ji padės Lietuvos įmonėms tapti didžiule IT investicijų rinka“, - neabejojo R. Žylius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Nors misijoje jau yra užsiregistravusios 6 JAV kompanijos, čia sudalyvauti skatinamos ir Lietuvos įmonės.

„Tokių garsių kompanijų kaip „AT&T“ ir „Exelon“ įsitraukimas į misiją neabejotinai paskatins ir kitas stambias JAV kompanijas svarstyti verslo plėtros galimybes Lietuvoje. Taip pat pradedame ir Lietuvos įmonių registraciją į prekybos misiją, kurios metu abiejų šalių bendrovės galės betarpiškai apsvarstyti bendradarbiavimo galimybes“, - surengtoje spaudos konferencijoje sakė Amerikos prekybos rūmų Lietuvoje valdybos pirmininkas Tadas Vizgirda.

Jo teigimu, misijos metu turėtų būti sudarytos bent „viena ar dvi“ sutartys tarp Lietuvos ir JAV kompanijų.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų