REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno apylinkėse vyko geriausio Lietuvos kelių policijos ekipažo varžybos. Susirinkę visų dešimties Lietuvos apskričių patruliai varžėsi, kas geriausiai moka valdyti automobilį ir kam geriausiai sekasi šaudyti.

REKLAMA
REKLAMA

Karmėlavoje esančiame poligone varžybų metu buvo surengtos net trys šaudymo rungtys: šaudymas stovint, šaudymas su bėgimu ir šaudymas iš automobilio kartu su slalomo rungtimi.

REKLAMA

Pastaroji buvo bene azartiškiausia – policininkams teko važiuoti slalomo rungtyje su savo patruliniais automobiliais ir šaudyti į taikinius pro automobilio langą.

Vienas pataikytas taikinys – atimamos dešimt sekundžių iš slalomo rungties rezultato. Iš viso reikėjo pataikyti į penkis taikinius. Pasirodė, kad taikliausias šaulys – vyresnysis patrulis Paulius Demereckas iš Tauragės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus magistralinių kelių priežiūros būrio.

REKLAMA
REKLAMA

Greriausiai slalomo ir šaudymo rungtyje sekėsi Lietuvos kelių policijos tarnybos antrojo būrio pareigūnams – Ichtiandrui Ambutavičiui ir Jonui Bridikiui su dyzeliniu BMW 320D automobiliu.

Po šaudymo patruliai rungėsi kartingo rungtyje. „Vilko“ kartodrome Kaune geriausiai pasirodė buvęs lenktynininkas vyresnysis patrulis Rolandas Korsakas iš Lietuvos kelių policijos tarnybos pirmojo būrio. Antras liko Rolando kolega iš trečiojo būrio vyriausiasis patrulis Rimvydas Slizinas.

Trečias – Marijampolės apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos skyriaus magistralinių kelių priežiūros būrio vyriausiasis patrulis Dainius Stungurevičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA

Vėliau visi patruliai suvažiavo į Kačerginės „Nemuno žiedo“ trasą, kur jiems teko važiuoti vieną šios trasos ratą bei rungtyniauti „skidcar“ rungtyje (galiniai automobilio ratai uždedami ant specialių ratukų).

Abiejose šiose rungtyse geriausią laiką pademonstravo Rolandas Korsakas – lenktynininko patirtis šiuo atveju tapo lemiama.

„Skidcar“ rungtyje antras liko vyresnysis patrulis Gytis Varžgalys iš Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kelių policijos valdybos Kelių patrulių rinktinės, o trečias – vyresnysis patrulis Stasys Kananavičius iš Lietuvos kelių policijos tarnybos pirmojo būrio.

REKLAMA

Tačiau galutinis rezultatas – tai dviejų ekipažo narių pasirodymas. Tad kiek netikėtai absoliučiais nugalėtojais tapo Lietuvos kelių policijos tarnybos antrojo būrio pareigūnai Ichtiandras Ambutavičius ir Jonas Bridikis.

„Ko gero sėkmės receptas – tai jaunystės ir patirties derinys“ – po apdovanojimo juokavo nugalėtojai. Ichtiandras yra Lietuvos kelių policijos tarnybos vienas ilgamečių darbuotojų.

„Tai puikios varžybos, kuriose dalyviai turėjo galimybę patobulinti savo įgūdžius ne tik prie automobilio vairo, tačiau ir šaudymo varžybose. Nors šaudyti geriau tik šaudykloje, tačiau, deja, kartais ginklą tenka panaudoti ir tarnyboje, todėl pareigūnai turi būti visada pasiruošę ir puikiai valdyti tiek ginklą, tiek ir automobilį“ – po finišo sakė Lietuvos kelių policijos tarnybos viršininkas Gintaras Aliksandravičius.

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų