REKLAMA

  • tv3.lt antras skaitomiausias lietuvos naujienu portalas

Komentuoti
Nuoroda nukopijuota
DALINTIS

Kauno Rotušės aikštės draugija miesto valdžią ragina imtis seniausios miesto aikštės rekonstrukcijos. Jau šį rudenį planuojama parengti projekto sąlygas, o kitamet pradėti darbus. Anot miesto ceremonimeistro Kęstučio Ignatavičiaus, grindinys, inžinieriniai tinklai dabar tragiškos būklės, o aplūžę suoliukai ir peraugę medžiai turistų itin lankomos aikštės nepuošia.

REKLAMA
REKLAMA

Kaip praneša LTV naujienų tarnyba, seniausia ir pagrindinė Kauno senamiesčio aikštė paskutinį kartą tvarkyta prieš penkis dešimtmečius – tąkart pakeistos komunikacijos, atkastos penkioliktame amžiuje veikusios vaško lydymo krosnys, paklotas, kaip tada atrodė, laikinas grindinys.

REKLAMA

„Ir istorikai, ir kiti galvoja, kad galbūt čia reikėtų atnaujinti turgaus tokią veiklą, gal čia renginių galėtų būti daugiau, kaip čia laikinų statinių statyba – ar jinai turėtų reglamentuojama ar ne, transporto parkavimo problemos“, – sako Kęstutis Ignatavičius.

Architektai sako, kaip turėtų atrodyti Rotušės aikštė ir kas joje galėtų vykti, turėtų siūlyti čia dirbantys verslininkai ir bendruomenė.

„Ir tada jau būtų galima pagal tai pradėti organizuoti tas ir sąlygas ir viską. Aišku viena, visos kavinės norėtų, kad ten būtų vien kavinės, bet jeigu taip pasižiūrėti istoriškai, tai rotušės aikštė buvo turgaus aikštė. Dabar čia sakrilizuoja, čia šventa vieta, o buvo turgaus aikštė. Ji ir gali būti gyva, o kaip tu ją kitaip palaikysi “, – sako Lietuvos architektų sąjungos Kauno skyriaus pirmininkas Dalius Šarakauskas.

REKLAMA
REKLAMA

Rotušės aikštės viziją architektai žada aptarti su miesto bendruomene spalį rengiamoje konferencijoje.

„Šį mėnesį prasidės Juozapavičiaus prospekto rekonstrukcija. Prospekte po dabartiniu grindiniu yra na, senasis grindinys būtent su tašytais akmenimis, tad mes siūlytume tuos tašytus akmenis panaudoti rotušės aikštės rekonstrukcijai“, – sako Kauno vicemeras Povilas Mačiulis.

Anot vicemero, Rotušės aikštės rekonstrukcija galėtų pasidėti kitąmet, lėšų darbams būtų numatyta miesto biudžete.

Jūratė ANILIONYTĖ

REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKLAMA
REKOMENDUOJAME
rekomenduojame
TOLIAU SKAITYKITE
× Pranešti klaidą
SIŲSTI
Į viršų